Annonce
Fyn

Kom med til uddelingen af Årets Fynbo

Den afgåede direktør for Filmfyn, Bo Damgaard, blev i januar 2019 kåret til Årets Fynbo. Lørdag 25. januar kåres hans efterfølger - og et antal læsere kan vinde billetter til receptionen. Arkivfoto: Michael Bager

Vil du med til uddelingen af Fyens Stiftstidendes hæderspris, Årets Fynbo?

Så har du som abonnent nu mulighed for at melde dig til en lodtrækning, hvor vi udlodder et antal billetter til prisuddelingen, der finder sted 25. januar i Fyens Stiftstidendes mediehus i Odense.

Det eneste, du skal gøre, er senest 20. januar at sende en mail til aaretsfynbo@fyens.dk med oplysninger om navn, adresse, abonnementsnummer og det ønskede antal billetter (maks. to). Lodtrækningen finder sted den 21. januar, og du vil - hvis du vinder - umiddelbart derefter få en mail med instruktioner.

Til prisuddelingen vil Fyens Stiftstidendes chefredaktør Poul Kjærgaard holde velkomsttalen, mens priskomitéen, der består af filmfestivaldirektør Birgitte Weinberger, SDU-dekan Simon Møberg Torp og tidligere Rynkeby-direktør Jørgen Dirksen, vil motivere valget af Årets Fynbo - den 44. i rækken.

Efter talerne vil der være reception, hvor du naturligvis også er inviteret. Hvis du altså vinder i lodtrækningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce