Annonce
Nordfyn

Kom med til globryllup: Da Ketty på 86 sagde ja til sin Bendt

Kærligheden kender heldigvis ingen alder, slog sognepræst Ulrik Andersen fast i sin tale for brudeparret. Foto: Thomas Gregersen
- Det kan godt være jeres alder adskiller jer fra andre brudepar, men på mange andre punkter er I lige som dem, sagde sognepræst Ulrik Andersen, da Ketty på 86 fik sin Bendt på 83.

Skamby: Da kirkeklokkerne i Skamby Kirke lørdag formiddag ringer til bryllup, er alt som det plejer ved sådan en glædelig begivenhed. Og så alligevel ikke helt, for bruden Ketty Rindahl på 86 skal sige sit ja til Bendt Jensen på 83.

Ind ad vinduerne skinner den lave oktobersol fra en lysblå himmel og brudeparret er trukket i det stiveste puds. Familie og venner er samlet og lige om lidt skal der være fest i boligforeningens fælleshus.

- Det kan godt være, at jeres alder adskiller jer fra det gennemsnitlige brudepar her i kirken, men på alle andre punkter er I ligesom dem. I er kommet her, fordi I er glade for hinanden og gerne vil leve sammen. I har mødt hinanden på dating. dk, for som Ketty siger, hvor skal man ellers møde hinanden i vores alder, siger sognepræst Ulrik Andersen.

Så ringer brudens mobiltelefon højlydt og insisterende fra hendes taske. Ketty hører ikke så godt længere, så telefonen er indstillet på fuld styrke.

Hele kirken bryder ud i latter og sognepræsten må sige, at Ketty er optaget, så man må ringe senere.

I telefonen er det Kettys søn, der sejler oppe ved Grønland og gerne vil ønske tillykke. Han har ikke været opmærksom på tidsforskellen, men opkaldet bliver udsat og Ulrik Andersen fortsætter til han har fået erklæret Ketty og Bendt for rette ægtefolk.

Udenfor kirken har vennerne fra Søndersø Krolfklub dannet espalier med flag og krolfkøller, mens risene hagler ned over det nybagte ægtepar.

- Ved I slet ikke, hvad de ris betyder, råber Ketty med et kæmpe grin, mens Bendt forsøger at kæmme grødrisene ud af håret.

Annonce
Sognepræst Ulrik Andersen skulle naturligvis også have et foto af det nybagte ægtepar til kirkebladet. Foto: Thomas Gregersen
Det er så yndigt at følges ad for to, som gerne vil sammen være, da er med glæden man dobbelt glad og halvt om sorgen så tung at bære. Foto: Thomas Gregersen
Familie og venner var samlet for at fejre brudeparret. Foto: Thomas Gregersen
Tillykke, tillykke lød det udenfor kirken, hvor blandt andet vennerne fra Søndersø Krolfklub var samlet og dannede espalier. Foto: Thomas Gregersen
Risene haglede ned over Ketty og Bendt, men selvom parret ønsker sig nogle gode og frugtbare år sammen, så var det ikke lige på den måde, gjorde Ketty det klart. Foto: Thomas Gregersen
Så er brudeparret klar til fest for familie og venner i boligforeningens fælleshus i Søndersø. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce