Annonce
Assens

Kom med til digitalt læsermøde: Spørg sundhedsdirektøren til alt om nedlukningen af Assens Sogn

I de boligområder i Assens by, hvor Assens Kommune kan se, at smittetrykket er større end i resten af byen, er der opsat plakater med information om, hvordan man skal forholde sig, hvis man er smittet, og hvordan man forebygger smitte. Plakaterne er både på dansk, engelsk og arabisk. Foto: Daniel Kofoed
Mandag blev Assens Sogn automatisk lukket ned i forbindelse med et alt for højt smittetryk. Onsdag eftermiddag står social- og sundhedsdirektør Michael Bjørn klar til at svare på spørgsmål om nedlukningen og den aktuelle situation på et digitalt læsermøde.

Assens: Den seneste uge har Assens Sogn været ramt af et alt for højt incidenstal, der søndag var på mere end 400 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere. Det betød, at hele sognet automatisk lukkede ned mandag inklusiv Peter Willemoesskolen, Strandmølleskolen, Museum Vestfyn, Musikskolen, Arena Assens samt Assens Bibliotek.

Assens Sogn blev automatisk nedlukket, da sognet opfylder alle tre kriterier:

  • Incidensen i et sogn overstiger 400 smittede pr. 100.000 borgere pr. uge.
  • Der er registreret flere end 20 smittetilfælde i alt de seneste syv dage.
  • Positivprocenten er på 2 procent eller mere.
Annonce

Den store nedlukning har medført mange spørgsmål fra især de berørte borgere i Assens Sogn. Derfor inviterer Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens til et digitalt læsermøde onsdag eftermiddag fra klokken 14 på www.fyens.dk.

Her vil social- og sundhedsdirektør ved Assens Kommune, Michael Bjørn, deltage og svare på de spørgsmål, som man sidder med om nedlukningen, den aktuelle smittesituation, og hvilken betydning nedlukningen vil have i den kommende tid.

Særligt børn og unge

Det stigende incidenstal begyndte i sidste uge, hvor Peter Willemoesskolen i Assens oplevede et mikroudbrud, hvor mange elever blev smittet med coronavirus. Derefter satte kommunen ind med tolk og opsøgende arbejde i boligområderne Korsvang, Østervang, Solvænget og Kildensmindevej, og flere testmuligheder blev oprettet på Peter Willemoesskolen.

Har du spørgsmål til den aktuelle situation og social- og sundhedsdirektør Michael Bjørn, er du velkommen til at stille dem i artiklens kommentarfelt eller på mail amche@jfmedier.dk.


Har du spørgsmål til den aktuelle situation og social- og sundhedsdirektør Michael Bjørn, er du velkommen til at stille dem i artiklens kommentarfelt eller på mail amche@jfmedier.dk


Dagens tal

Incidenstallet for Assens Sogn var mandag klokken 14 på 511, hvor det søndag var på 546.

Der er 29 nye smittede indenfor den seneste uge, og positivprocenten er på 2,5. Søndag var der 31 nye smittede, og positivprocenten var på 2,7.

Hver dag klokken 14 offentliggør Statens Serum Institut den seneste statusopgørelse over smitteniveauet i kommuner og sogne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Annonce