Annonce
Kerteminde

Kom med avisen på tur: Besøg Syberg og Larsens verden

- Området er en grøn lunge, hvor naturen får lov at arbejde. Det vil tage mange år, før vi når helt i mål. Men sådan er det jo med de projekter, siger Jeppe Priess Gersbøll, leder af Johannes Larsen Museet i Kerteminde. Arkivfoto: Robert Wengler
Kom med avisen på tur lørdag den 1. august og besøg Sybergland i selskab med biologen og museumsinspektøren.
Annonce

Kerteminde: Lærken synger, svanen pudser de hvide fjer, og strandtudsen kvækker, mens det langhårede skotske højlandskvæg græsser mellem de vilde orkideer. Skønt og helt unikt er naturområdet Sybergland ved Kerteminde, hvor venneparret Johannes Larsen og Fritz Syberg i begyndelsen af 1900-tallet ofte færdedes og malede deres billeder af fugle og landskaber.


- De må kunne glæde sig i det hinsides over, at man har genoprettet noget natur, der hvor de havde et stort naturområde i deres tid.

Jeppe Priess Gersbøll, museumsinspektør på Johannes Larsen Museet.


Lørdag den 1. august inviterer Fyens Stiftstidende til læsermøde på Sybergland i Kerteminde. Arrangementet starter klokken 10 med en gåtur i området i selskab med biolog Frede Thorhauge, der vil fortælle om dyre- og plantelivet i Sybergland. Efter gåturen er avisen vært ved en kop kaffe, hvor museumsinspektører fra Johannes Larsen Museet vil underholde med fortællingen om Johannes Larsen og Fritz Syberg, der har lagt navn til området.

Annonce

Syberg og Larsen må glæde sig i det hinsides

Efter en gåtur rundt i Sybergland får man nogle af de motiver på nethinden, som de to kendte malere elskede så højt. Syberg slog for alvor sine folder i bakkerne ved Over Kærby, mens Johannes Larsen i højere grad skildrede det flade land.

- De må kunne glæde sig i det hinsides over, at man har genoprettet noget natur, der hvor de havde et stort naturområde i deres tid, konstaterer Jeppe Priess Gersbøll, museumsinspektør på Johannes Larsen Museet.

Cafe Stiften på Sybergland

Tid: Arrangementet finder sted lørdag den 1. august kl. 10. 

Sted: Vi mødes på parkeringspladsen ved Sybergland. Kør til enden af Tårupstrandvej og fortsæt ad grusvejen - her finder du p-pladsen.

Pris: Der er gratis adgang for normalpris-betalende abonnenter. For ikke-abonnenter koster arrangementet 50 kroner. 

Tilmelding: Der er plads til 30 deltagere og pladserne tildeles efter først til mølle. Tilmelding sker på www.fyens.dk/fordele under Café Stiften. 

Ifølge ham er der mange gode grunde til at besøge det skønne naturområde, der ligger lige udenfor Kerteminde.

- Det er et besøg værd, fordi det er en anderledes naturtype. Man kan komme tæt på en stor del fugle, der er en stor artrigdom derude. Det flugter også godt med den verden af biodiversitet som Johannes Larsen hyldede. Han betonede altid mangfoldigheden i naturen.

Hans bedste tip til et besøg i Sybergland er at stoppe op og kigge ud over de flade søger og små bakker, der rejser sig mod Over Kærby og Drigstrup.

- Der får man både Johannes Larsens verden, som er bølgerne i vandet, og man får Sybergs verden, som er det bakkede bondelandskab ude bagved. Her får man serveret essensen af deres motivverden, som kan genfindes i områdets karakter i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder pressemøde om corona-situationen i bydelen

Annonce