Annonce
Nyborg

Kolonihaver sendt til hjørnespark

Ejerne de fire kolonihaver langs Lindealléen må vente en tid endnu på at få afklaret deres situation - politikerne har sendt sagen til hjørnespark. >Foto: Tim K. Jensen
  • Teknisk udvalg udsætter sag om kolonihaver - Venstre vil blandt andet gerne have tjekket priserne på husene
Annonce

Nyborg: Ejerne af de fire kolonihaver langs Lindealléen må vente en rum tid endnu, inden de kan få klarhed over den lille kolonis fremtiden.

Som tidligere omtalt har Slots- og Kulturstyrelsen, der har ansvaret for fortidsmindet Nyborg Fæstning og slottet, vurderet, at de fire kolonihaver ødelægger kommunens og Østfyns Museers bestræbelser på at få fortidsmindet optaget på Unescos kulturarvsliste. Derfor kræver styrelsen de fire kolonihaver nedlagt, så den del af voldanlægget kan fremstå mere autentisk.

Sagen var på den lukkede dagsorden på teknisk udvalgs møde forleden, hvor de syv udvalgsmedlemmer besluttede at udsætte beslutningen.

Formelt for at få afklaret spørgsmålet om, hvorvidt kommunen også skal købe løsøret og i givet fald til hvilken pris. Men uenigheden stikker angiveligt dybere end løsøret.

Det tre socialdemokrater i udvalget er enige om, at kommunen skal tilbyde at købe kolonihaverne til den pris, som Kolonihaveforbundet har vurderet er den rigtige - så vidt Stiftstidende erfarer drejer det sig om cirka 100.000 kroner pr. have.

- Vi skal indføre en klausul, så kommunen får forkøbsret, når ejerne vil sælge. Og vi bør give den pris, som Kolonihaveforbundet vurderer. Jeg er ærgerlig over, at vi ikke kunne træffe en beslutning, og jeg kan ikke se noget forkert i at bruge skatteyderpenge på projektet, der tjener et godt formål. Vi bruger jo også skatteydernes penge på at rive huse ned på landet, siger udvalgets formand Per Jespersen (S).

Venstre mener også, at kolonihaveejerne skal behandles ordentligt, siger Venstres Søren Svendsen.

- Men vi skal også behandle skatteyderne ordentligt, og jeg mener, at prisen lyder lige lovlig høj. Derfor vil vi gerne have tjekket, om det er den rigtige pris eller ej. Og behandlingen i udvalget rejse en byge af nye spørgsmål, som vi gerne vil have på plads, inden vi træffer en afgørelse, siger Søren Svendsen.

Da Venstre også har tre pladser i udvalget, bliver løsgænger Helle Frøslev tungen på vægtskålen. Men hun ønsker ikke at udtale sig om, hvordan hun forholder sig til sagen.

- Selvfølgelig har jeg en holdning til sagen, men den holder jeg for mig selv indtil videre, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce