Annonce
Nyborg

Kolonihaver delte byråd

Afviklingen af de fire kolonihaver langs Linealléen splittede byrådet under behandlingen på det lukkede byrådsmøde i tirsdags. Foto: Tim K. Jensen
  • Flertal for at kommunen opkøber og nedlægger kolonihaver ved Lindealléen, når husene kommer til salg
Annonce

Nyborg: Venstre og løsgænger Helle Frøslev måtte strække våben over for flertallet, da byrådet på det lukkede møde tirsdag aften skulle træffe afgørelse i sagen om de fire kolonihaver langs Lindealléen i Nyborg.

Begge fløje var enige om to ting. For det første skal kolonihaveejerne have en fair behandling, og deres lejekontrakter på selve grundene skal forlænges med 30 år. Og så skal husene rives ned og haverne nedlægges, således at det lille område af voldterrænet kommer til at fremtræde nogenlunde som i fordums tid - sådan som Slots- og Kulturstyrelsen har stillet som betingelse for, at slottet og midtbyen kan blive optaget på Unescos Verdenskulturarvliste.

Men så holdt enigheden også op. Venstre og Helle Frøslev mener nemlig, at det skal være op til ejerne af kolonihavehusene at afhænde deres huse inden for de 30 år.

- Det synes vi er en fair tidshorisont at give kolonihaveejerne, og vi har ikke travlt med at få nedlagt haverne. Men vi synes ikke, at det er skatteyderne, der skal betale for kolonihavehusene, så de kan blive revet ned, siger borgmester Kenneth Muhs (V).

Annonce

Kommunal forkøbsret

Det har Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti ingen problemer med. For som formanden for teknisk udvalg, Per Jespersen (S) tidligere har udtalt, så betaler skatteyderne også for at rive forfaldne huse på landet ned.

DF's Jørn Gustavsen supplerer:

- Det er ikke fair, at det lige præcis er disse fire kolonihaveejere, der skal lide tab på grund af kommunens satsning med slottet, fastslår han.

I praksis betyder det, at lejekontrakterne forlænges i 30 år, og at der indføres en klausul om, at det kun er kommunen, der kan købe kolonihavehusene til markedsværdien, når de bliver sat til salg.

To ejere har allerede tilkendegivet, at de ønsker at sælge nu. Derfor bestemte flertallet, at der skal frigives 304.000 kroner fra kommunekassen til køb og nedlæggelse af de to haver.

Beløbet er inklusive løsøre og udgifter til nedrivning af bygningerne på de to grund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce