Annonce
Nyborg

Efter endnu en påsat brand i kolonihaveforening: 51-årig mand anholdt

Branden opstod søndag eftermiddag i Havekolonien Grejsdalen i Nyborg. Foto: Carsten Olsen
Endnu en brand fandt søndag eftermiddag sted i Havekolonien Grejsdalen i Nyborg. Natten til fredag var der også tre påsatte brande i samme område. Politiet har anholdt en 51-årig mand og sigtet ham for brandstiftelse.

Politiet anholdt sidst på eftermiddagen søndag en 51-årig mand. Han er sigtet for ildspåsættelse, efter at der tidligere søndag var brand i et lille skur tilhørende et kolonihavehus i Havekolonien Grejsdalen i Nyborg.

Det var dermed den fjerde brand inden for få dage i Nyborg, og de tre tidligere brande fandt sted natten til fredag i præcis samme område som den, der søndag brød ud.

Alarmcentralen fik et opkald søndag eftermiddag klokken 15.28 fra en borger, som kunne se røg stige til vejrs fra et sted inde i Havekolonien Grejsdalen. Det viste sig ikke at være en grill, som var blevet for varm, men døren i et sideskur til et kolonihavehus, som en eller flere ukendte gerningsmænd havde sat ild til.

Ilden var dog blevet så hurtigt slukket, at den ikke nåede at sprede sig til selve kolonihavehuset.

Der var ingen personer til stede, da branden fandt sted ved kolonihavehuset, som ifølge avisens udsendte reporter Carsten Olsen ligger ret isoleret i havekoloniforeningen. Derfor har det været muligt at komme uset til og fra brandstedet.

Politiet var efter branden massivt til stede i området med både en indsatslederbil og tre patruljevogne for at sikre spor af gerningsmanden eller -mændene. Det har været under denne efterforskning, at den 51-årige mand blev anholdt, men de nærmere omstændigheder vil vagtchef Kenneth Taanquist, Fyns Politi, ikke fortælle af hensyn til de videre undersøgelser.

Annonce
Skuret, hvor ilden opstod, kan anes lige til venstre for kolonihavehuset. Foto: Carsten Olsen

Tre brande på fire timer

Branden søndag eftermiddag kommer lige efter, at der natten til fredag var tre påsatte brande inden for fire timer inden for en radius på bare 400 meter.

Den første brand fandt sted ved et klubhus, som tilhører Nyborg Sportsfiskerforening. Klubhuset brændte helt ned. Senere fandt en brand sted på Nydamsvej, og den tredje samme nat i et kolonihavehus i Grejsdalen.

Allerede fredag formiddag konstaterede Fyns Politi, at tre brande i samme område næppe kan være en tilfældighed, og de efterforskes alle tre som påsatte. Den fjerde brand søndag eftermiddag gør formentligt også.

Den 51-årige mand er foreløbigt kun sigtet for ildspåsættelsen søndag eftermiddag, og først mandag formiddag tages stilling til, om der er grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nyborg

Panserglas forhindrede indbrud

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];