Annonce
Nordfyn

Kollektiv slankekur: Veflinge nærmer sig målet om at tabe et ton.

- Vi skal nok nå det, forsikrer Anne Margrethe Dalskov. Selv om der har været udfordringer med en corona-tid, hvor mange har holdt sig hjemme tæt på køleskabets fristelser, er hun sikker på, at de 170-180, der holder fast i det fælles mål om, at Veflinge skal tabe sig, når op på samlet et ton, når der er sidste vejning den 22. november. Arkivfoto: Sugi Thiru
Hvis alle deltagere taber sig cirka to kilo inden 22. november, når Veflinge målet om at tabe et ton på to år.
Annonce

Veflinge: Tab to kilo på tre måneder.

Det lyder umiddelbart som en overkommelig opgave, hvis man i forvejen er motiveret for at tabe sig.

I runde tal er de to kilo pr. deltager det vægttab, der mangler, for at en gruppe nordfynboer centreret omkring Veflinge når det mål, de satte sig i januar 2019, da de søsatte projektet "Veflinge liv og fællesskab taber et ton".

Omkring 200 var med fra start på den kollektive slankekur, hvor målet var at tabe et ton på to år.

I starten blev der indkaldt til fælles vejning cirka hver tredje måned samtidig med, at der kom gang i en række nye motionshold og deling af sunde madopskrifter.

Men ligesom med så meget andet satte forårets corona-nedlukning en stopper for både fælles vejning og fælles motion, og samtidig røg der let ekstra kilo på, når alle skulle holde sig hjemme, tæt på køleskabet.

Annonce

Slutter 22. november

Men i august mødte knap 100 igen op til vejning, og bagefter er det samlede tab af kilo regnet sammen til 629.


Jeg er sikker på, at vi når det. Det skal vi, og jeg kan da finde de første 25 kilo ved folk, der ikke er blevet vejet, men så er der selvfølgelig også nogle, der har taget på.

Anne Margrethe Dalskov


Det ligger ikke helt fast hvor mange, der stadig er med i det fælles projekt. Men den ene af initiativtagerne, Anne Margrethe Dalskov, regner med, at der er 170-180 tilbage, og det giver cirka to kilo til hver, hvis alle skulle tabe sig lige meget, før målet om et ton er nået.

- Jeg er sikker på, at vi når det. Det skal vi, og jeg kan da finde de første 25 kilo ved folk, der ikke er blevet vejet, men så er der selvfølgelig også nogle, der har taget på, siger Anne Margrethe Dalskov.

Projektet slutter efter planen med sidste vejning søndag den 22. november, fordi det ikke er realistisk med vejning i adventstiden, men den officielle afslutning med præmier for de største vægttab, kommer først den 10. januar næste år.

Men selv om tab-et-ton-projektet slutter, fortsætter de motionshold, der er oprettet som en del af projektet, og Anne Margrethe Dalskov hører også fra deltagerne, at mange har lagt deres livsstil helt om og agter at fortsætte på den måde, fordi de har oplevet, hvor godt de får det ved at spise sundere og motionere mere, end de gjorde, før de meldte sig til den kollektive slankekur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce