Annonce
Odense

Kollegie i Odense har fået eget pakkepostanlæg

Med en nøglechip og en personlig kode kan beboerne på H. C. Ørstedkollegiet i Odense nu modtage og returnere pakker i deres eget digitale postanlæg på selve kollegiet. Foto: Renz
Beboerne på H.C. Ørstedkollegiet kan nu sende og modtage pakker uden at skulle forlade kollegiet.
Annonce

Beboerne på 479 værelser og i 40 lejligheder på H.C. Ørstedkollegiet i Odense får nu betydelig lettere ved at modtage og sende pakker, efter at kollegiet har fået eget digitalt pakkepostkontor. I dagtimerne er kollegiet så godt som tomt, fordi de unge er i skole, og derfor er pakkerne hidtil blevet leveret på administrationskontoret eller sendt retur til posthuset. Men nu kan pakkerne leveres og hentes af de studerende, når de ønsker det.

- Vi er et gammelt, men særdeles velfungerende kollegie, som gerne vil følge med al nybyggeriet og de moderne standarder og faciliteter. Derfor har vi helt bevidst valgt at løfte serviceniveauet over for vores kollegianere, fortæller Claus Trelle, der er portner på H.C. Ørstedkollegiet.

- Når vi nu ved, at 97 procent af de unge enten skal af sted på cykel eller gåben for at komme til posthuset, har det stor værdi for hverdagen, at de nu kan gå direkte ned til det indvendige pakkepostsystem og hente deres pakker - ja, de kan endda gå ned i strømpesokker, hvis de har lyst, siger han.

Systemet kan sammenlignes lidt med de pakkepoststationer, man eksempelvis kender fra byens butikker. På kollegiet er det placeret ved kollegiets hovedindgang, og her kan beboerne hente deres pakker med en nøglechip og en personlig kode. På samme måde kan de returnere pakker gennem boksen.

- De fleste foretrækker hjemmelevering af deres pakker, men det er en stor udfordring, da de færreste er hjemme i dagtimerne, hvor posten kommer. Nu kan beboerne hente deres pakke, når det passer dem bedst, siger projektkonsulent Martin Lindgaard fra Renz, der har leveret løsningen til H.C. Ørstedkollegiet.

Alle pakkedistributører kan levere pakker i systemet, og man skal derfor ikke bekymre sig om, hvorvidt pakkes leveres af PostNord, GLS eller et helt tredje firma.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce