Annonce
Odense

Kollegie i Odense har fået eget pakkepostanlæg

Med en nøglechip og en personlig kode kan beboerne på H. C. Ørstedkollegiet i Odense nu modtage og returnere pakker i deres eget digitale postanlæg på selve kollegiet. Foto: Renz
Beboerne på H.C. Ørstedkollegiet kan nu sende og modtage pakker uden at skulle forlade kollegiet.

Beboerne på 479 værelser og i 40 lejligheder på H.C. Ørstedkollegiet i Odense får nu betydelig lettere ved at modtage og sende pakker, efter at kollegiet har fået eget digitalt pakkepostkontor. I dagtimerne er kollegiet så godt som tomt, fordi de unge er i skole, og derfor er pakkerne hidtil blevet leveret på administrationskontoret eller sendt retur til posthuset. Men nu kan pakkerne leveres og hentes af de studerende, når de ønsker det.

- Vi er et gammelt, men særdeles velfungerende kollegie, som gerne vil følge med al nybyggeriet og de moderne standarder og faciliteter. Derfor har vi helt bevidst valgt at løfte serviceniveauet over for vores kollegianere, fortæller Claus Trelle, der er portner på H.C. Ørstedkollegiet.

- Når vi nu ved, at 97 procent af de unge enten skal af sted på cykel eller gåben for at komme til posthuset, har det stor værdi for hverdagen, at de nu kan gå direkte ned til det indvendige pakkepostsystem og hente deres pakker - ja, de kan endda gå ned i strømpesokker, hvis de har lyst, siger han.

Systemet kan sammenlignes lidt med de pakkepoststationer, man eksempelvis kender fra byens butikker. På kollegiet er det placeret ved kollegiets hovedindgang, og her kan beboerne hente deres pakker med en nøglechip og en personlig kode. På samme måde kan de returnere pakker gennem boksen.

- De fleste foretrækker hjemmelevering af deres pakker, men det er en stor udfordring, da de færreste er hjemme i dagtimerne, hvor posten kommer. Nu kan beboerne hente deres pakke, når det passer dem bedst, siger projektkonsulent Martin Lindgaard fra Renz, der har leveret løsningen til H.C. Ørstedkollegiet.

Alle pakkedistributører kan levere pakker i systemet, og man skal derfor ikke bekymre sig om, hvorvidt pakkes leveres af PostNord, GLS eller et helt tredje firma.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce