Annonce
Navne

Kollegerne om Per Berga: - Ingen dramatik, kun politik

På kommunalvalgaftenen i november 2013 var Pernille Skipper, som på det tidspunkt var valgt til Folketinget på Fyn, forbi Odense Rådhus for at støtte de lokale kandidater. Per Berga Rasmussen og Brian Skov Nielsen, nummer et og to fra venstre, blev begge valgt sammen med Ulla Chambless. Foto: Kim Rune
Per Berga Rasmussen sad 40 år i Odense Byråd. Her er, hvad nogle af hans politiske kolleger har skrevet efter, at han sov ind natten til onsdag.

Pernille Skipper, frontfigur for Enhedslisten på Christiansborg: - Per Berga døde i nat. En sand ven, socialist og evig kæmper. Han tager et lille stykke af Enhedslisten med sig, og et lille stykke af ham vil altid være hos os. Han er måske ikke kendt af alle, men i Odense og på Fyn ved alle, hvem han er. Rygtet vil vide, at han har medlemsnummer 21 i vores parti, så længe har han været med. Han har siddet i byrådet i Odense i en menneskealder - fra før vores parti blev dannet og indtil for få år siden. Og da jeg fik posten som ung spidskandidat til Folketinget på Fyn for snart 10 år siden, lagde han bogstaveligt talt armene om mig, støttede og bakkede op som ingen anden. Et ufatteligt roligt, men altid solidarisk og vedholdende menneske har forladt os. Jeg er stolt af at dele parti med et menneske som Per, og jeg begræder lige nu, at jeg ikke fik sagt farvel.

Brian Dybro, beskæftigelses- og socialrådmand (SF): - En kæmpe i Odenseansk politik igennem mange år er her ikke mere. Per kæmpede i alle årene for dem, som har mindst. Jeg vil huske Per for hans altid rolige væsen, og man var aldrig i tvivl om, at han brændte for at skabe sociale forbedringer.

Susanne Ursula Crawley Larsen, børn- og ungerådmand (R): - Da jeg startede min karriere i Odense Byråd som rådkvinde for snart seks år siden, var det samtidig med at Per Berga Rasmussen blev rådmand. Det er jo ikke en post, hvor der følger en jobbeskrivelse med, men med Pers livslange byrådserfaring, var der alligevel hjælp at hente. Samtaler om livet og døden blev det også til - mest livet. Jeg beundrer ham mest for på den stille måde, han gjorde det fuldstændig klart for sine omgivelser, hvad han og Enhedslisten stod for uden at tale grimt om andre. Ingen dramatik, kun politik.

Steen Møller, tidligere rådmand (K): - Jeg mødte Per Berga, da jeg som nyvalgt byrådsmedlem kom i By- og Kulturudvalget. Her havde jeg i otte år først som kollega og siden som rådmand et fantastisk fint samarbejde med Per. Han stod som politiker ved sine meninger, der lå langt fra mine, men vi kunne samles om mange ting: politiske tiltag men ikke mindst ordentlighed i den måde, vi bedrev politikken på. Per havde integritet. Det gode samarbejde fortsatte som rådmandskollegaer i Økonomiudvalget i den periode, Per nåede som rådmand for Ældre og Handicapforvaltningen. Vi valgte begge at stoppe i politik ved seneste valg, og derfor har jeg kun mødt Per et par gange de seneste år. Alligevel føles det helt uvirkeligt, at Per ikke er mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce