Annonce
Kerteminde

Kolleger spillede lussinge-drukspil: Vidne forsøgte at stoppe legen og fik en skalle

Havnefesten 2018. Arkivforto: Birgitte Carol Heiberg

En leg, hvor kolleger drak øl og gav hinanden lussinger, endte med 40 dages fængsel til 34-årig mand.

Kerteminde: Et noget specielt drukspil under Havnefesten i Kerteminde i august er endt med, at en 34 årig mand er blevet i dømt 40 dages betinget fængsel for vold.

Den 34-årige var 5. august taget til Havnefest sammen med sine arbejdskolleger. Den tiltalte forklarede i retten i Odense, at klokken cirka et om natten spillede kollegerne et drukspil, hvor de skiftedes til at give hinanden lussinger.

- Tiltalte og en anden kollega kørte en form for drukleg, der blandt andet gik ud på, at hvis man tabte en øl, så måtte den anden part give en lussing til den anden, fortæller anklager Christian Nielsen fra Fyns Politi.

Den noget utraditionelle selskabsleg blev misforstået af en 50-årig mand ved havnefesten, der forsøgte at stoppe legen.

- Han ser, at der bliver givet den her lussing, og den mener han ikke. er i orden. Så han går hen og konfronterer tiltalte, og det resulterer i, at han får en skalle, forklarer, Christian Nielsen.

Vidner fik her efter tilkaldt politiet, der stoppede selskabslegen.

Den 50-årige mand kom på skadestuen, hvor han blev syet med et par sting.

For den 34-årige sluttede legen i retten, hvor han blev idømt 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

Annonce

Lussinge-mesterskaber i Rusland

Mens det nok er de færreste danskere, der morer sig med at give hinanden lussinger, er det i Rusland en regulær sportsgren.

I april blev der i Moskva afholdt Sarychev Power Expo, hvor russiske mænd konkurrede om at kunne give de hårdeste lussinger.

Konkurrencen blev afholdt som en knock-out konkurrence (sic), hvor mændene dystede mod hinanden, og vinderen gik videre til næste stadie i konkurrencen.

Vinderen blev Yuriy Kuzmin, der fik den formidable sum af cirka 2500 kroner i præmie.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce