Annonce
Kerteminde

Kolleger spillede lussinge-drukspil: Vidne forsøgte at stoppe legen og fik en skalle

Havnefesten 2018. Arkivforto: Birgitte Carol Heiberg

En leg, hvor kolleger drak øl og gav hinanden lussinger, endte med 40 dages fængsel til 34-årig mand.

Kerteminde: Et noget specielt drukspil under Havnefesten i Kerteminde i august er endt med, at en 34 årig mand er blevet i dømt 40 dages betinget fængsel for vold.

Den 34-årige var 5. august taget til Havnefest sammen med sine arbejdskolleger. Den tiltalte forklarede i retten i Odense, at klokken cirka et om natten spillede kollegerne et drukspil, hvor de skiftedes til at give hinanden lussinger.

- Tiltalte og en anden kollega kørte en form for drukleg, der blandt andet gik ud på, at hvis man tabte en øl, så måtte den anden part give en lussing til den anden, fortæller anklager Christian Nielsen fra Fyns Politi.

Den noget utraditionelle selskabsleg blev misforstået af en 50-årig mand ved havnefesten, der forsøgte at stoppe legen.

- Han ser, at der bliver givet den her lussing, og den mener han ikke. er i orden. Så han går hen og konfronterer tiltalte, og det resulterer i, at han får en skalle, forklarer, Christian Nielsen.

Vidner fik her efter tilkaldt politiet, der stoppede selskabslegen.

Den 50-årige mand kom på skadestuen, hvor han blev syet med et par sting.

For den 34-årige sluttede legen i retten, hvor han blev idømt 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

Annonce

Lussinge-mesterskaber i Rusland

Mens det nok er de færreste danskere, der morer sig med at give hinanden lussinger, er det i Rusland en regulær sportsgren.

I april blev der i Moskva afholdt Sarychev Power Expo, hvor russiske mænd konkurrede om at kunne give de hårdeste lussinger.

Konkurrencen blev afholdt som en knock-out konkurrence (sic), hvor mændene dystede mod hinanden, og vinderen gik videre til næste stadie i konkurrencen.

Vinderen blev Yuriy Kuzmin, der fik den formidable sum af cirka 2500 kroner i præmie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Annonce