Annonce
Sport

Kolibakterier skæmmer paralympisk test i Tokyo

Jiji Press/Ritzau Scanpix

Lørdag blev svømmedelen i en paralympisk triatlontest sløjfet på grund af store mængder E. coli-bakterier.

På grund af et mere end dobbelt så højt niveau af E. coli-bakterier i forhold til det tilladte, måtte arrangøren lørdag aflyse svømmedelen i triatlon, da der var test i Tokyo forud for De Paralympiske Lege næste år.

Det var Den Internationale Triatlonunion, der besluttede at aflyse svømmedelen, så konkurrencen i stedet bestod af to løbeture og en cykeltur.

- Jeg er meget ked af, at vi ikke kunne sørge for ordentlige forhold til konkurrencen, siger Shinichiro Otsuka, der er direktør for Japans Triatlonforbund.

Selv om målingen af kolibakterier i Odaiba Marine Park er over det dobbelte af det tilladte, er der tale om fremgang i forhold til tidligere. Ved en måling i oktober 2017, blev der målt mere end 20 gange de tilladte værdier.

OL-arrangøren er sikker på, at alle problemer er løst næste år.

- Vi vil gøre vores bedste for, at atleterne får sikre forhold ved legene næste år, siger Masa Takaya, der er talsmand for OL 2020.

Lørdagens aflysning er den seneste af en række vejrskabte bekymringer for OL-arrangøren.

På grund af ekstremt høje temperaturer i den japanske hovedstad, blev en triatlonkonkurrence tidligere på ugen forkortet, og en kvindelig fransk deltager blev kørt til hospitalet af frygt for at have fået hedeslag.

Vejrudfordringerne skaber bekymring, fordi OL og De Paralympiske Lege afvikles i samme periode næste år.

OL varer fra 24. juli til 9. august næste år. De Paralympiske Lege varer fra 25. august til 6. september næste år.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce