Annonce
Trekantområdet

Solgte det familieejede Camp-Let: Står nu bag Europas første campingmuseum

Hans Jørn Nissen og Anne Halskov ejer Kolding-virksomheden Penatos, som er initiativtager til begivenheden Camping Outdoor Museum, der afholdes på Egeskov den 1. maj. Foto: Egeskov  
Kolding-virksomheden PENATOS er idémageren bag Europas første Camping Outdoor Museum, som åbner ved Egeskov Slot den 1. maj. Ejerne af Kolding-firmaet vil gerne appellere til, at udeliv kan gøres på forskellige måder, og så mener de, at deres passion for camping var afgørende for, at projektet opstod.

Stifter og medejer af Kolding-virksomheden Penatos Anne Halskov er glad. Og en lille bitte smule stresset. Men det er kun godt, mener hun.

Da JydskeVestkysten taler med hende, sidder hun på et par paller med et campingbord foran sig i den 2000 kvadratmeter store hal ved Egeskov Slot, hvor Europas første Camping Outdoor Museum skal holdes.

Her har Penatos deres projektkontor i hele næste uge, hvor de sidste detaljer skal på plads. Og dem vil de være med til at definere. Det kendetegner nemlig meget godt virksomheden, fortæller Anne Halskov.

Annonce

De er med fra start til slut, og de har endda holdt de håndværkere, der skulle bygge en 16 meter høj, kunstig skov, i kort snor.

Anne Halskov og Hans Jørn Nissens idé havde en hård fødsel, fordi den opstod lige efter coronavirus' indtog i Danmark. De skulle pludselig klare alt over telefonen. Foto: Egeskov

- For os handler det om at føre projekter helt til dørs, og vi slipper det ikke, før det er i drift, siger Anne Halskov.

Den 1. maj åbner Penatos' store projekt "Camping Outdoor Museum" ved Egeskov Slot på Fyn. Det er Penatos, der har udarbejdet projektet, og sammen med Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille og direktør Henrik Neelmeyer på Egeskov Slot blev de enige om, at et mangfoldigt og historisk campingmuseum var et arrangement, slotte skulle lægge jord til.

Virksomheden har til formål at hjælpe andre virksomheder med at udvikle designmetoder, strategier, brands og produkter.

Til enhver smag

Penatos har kun eksisteret i knap halvandet år. Ideen til virksomheden opstod, fordi Hans Jørn Nissen, som er Anne Halskovs bedre halvdel, havde solgt det familieejede Camp-Let.

Tilbage var kun nogle campletter af ældre dato, som hver repræsenterede en lille tidslomme. Parret skulle lave noget nyt, og campletterne blev gemt. Tidligere har de begge været ansat i en større campingvirksomhed i Vejle.


For os handler det om at føre projekter helt til dørs, og vi slipper det ikke, før det er i drift.

Anne Halskov


Sammen tog de chancen og oprettede Penatos, men camping-interessen var ikke glemt. Derfor ideen til Camping Outdoor Museum.

Penatos har været involveret i alt fra det økonomiske grundlag, til selve beskrivelsen, til at finde de rigtige partnere, til at finde det rigtige campingudstyr, til at lave indretningskonceptet, og til at finde partnere fra udlandet mm. Foto: Egeskov

- I vores virksomhed kan vi godt lide at fortælle historier. Vores projekter handler om at få mennesker i balance, og det mener vi, at man kan komme med Camping Outdoor Museum, for der er noget til enhver smag. Der er noget, som viser campingens historik, og der er noget, der viser campingen i fremtiden. Samtidig er der noget, man kan relatere til. Uanset om man er Jesper på syv år eller Gert på 65 år, siger Anne Halskov.

Annonce

Største og første hjertebarn

Anne Halskov fortæller, at det er deres største projekt til dato. Men det er også det sejeste, understreger hun.

- Det er blevet et hjertebarn, for der er så mange facetter i projektet, der er vigtige for os, siger hun.

Hvad tror du, dette projekt kan komme til at betyde for jeres virksomhed fremover?

- Jeg tror, det er med til at definere, hvad det er, vi skal fokusere på og vise den spændvidde, vi har.

Betyder det noget, at projektet er Europas første af sin slags, og at det er jeres virksomhed, der har udviklet ideen?

- Det har jeg ikke tænkt over. Det, der betyder noget for os, er, at det har et højere formål, og at vi inspirerer. At det er Europas første er en god punchline, og det skaber jo en opmærksomhed, men vi vil hellere inspirere til udeliv, og at man kan opleve verden på en anderledes måde, end hvad man tidligere har kunnet.

Giver det mod på mere?

- Uden tvivl. Det at udvikle et projekt på denne måde, hvor vi skaber noget for en virksomhed, men også for mennesket er særligt interessant.

Camping Outdoor Museum er et samarbejde mellem Egeskov Slot og Danmarks Camping Union.

Anne Halskov

  • Mange kender Anne Halskov fra tv-programmet Nybyggerne, som hun vandt sammen med sin eksmand i en af de tidligere sæsoner.
  • Igennem Anne Halskovs og Hans Jørn Nissens virksomhed Penatos hjælper de andre virksomheder med at udvikle deres forretning - både operationelt og strategisk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce