Annonce
Fyn

Poul Erik Svendsen kan blive væltet af jysk politiker

Poul-Erik Svendsen, Socialdemokratiets spidskandidat ved det seneste regionsrådsvalg, får nu en udfordrer. Arkivfoto: Mette Mørk
Fynske Poul-Erik Svendsen kan blive vippet af pinden som S-spidskandidat ved det næste valg til regionsrådet i Syddanmark. Udfordreren er socialdemokraten Poul Fremmelev fra Kolding.

REGIONEN: Der kan være lagt op til et persondrama af de større, efter regionsrådsmedlem og tidligere skoleleder, Poul Fremmelev fra Kolding, tirsdag meddelte, at han vil forsøge at vælte den nuværende socialdemokratiske spidskandidat i regionen, fynboen Poul-Erik Svendsen, af pinden ved det næste valg.

- Spidskandidat for Socialdemokratiet i Region Syddanmark?, indledte Poul Fremmelev tirsdag det Facebook-opslag, hvor han melder sit kandidatur, der skal ses i lyset af, at det aldrig er lykkedes for socialdemokraten Poul-Erik Svendsen at vriste regionsrådsformands-posten fra Venstre i Syddanmark:

- Jeg har i dag offentliggjort, at jeg stiller mit kandidatur til rådighed som spidskandidat for Socialdemokraterne til regionsrådsvalget i november 2021. Min egen kreds skal på generalforansamlingen d. 22. februar udtale sig til mit kandidatur og forhåbentlig fremsende det til regionsbestyrelsen. I marts og april vil der blive afhold 4 møder, hvor medlemmerne kan møde de kandidater, der stiller op. På Socialdemokratiets repræsentantskabsmøde d. 25. april foretages det endelige valg, fortæller Poul Fremmelev.

Til DR Trekanten fortalte Poul-Erik Svendsen, at han finder det helt naturligt, at andre melder sig på banen, efter det ikke er lykkedes ham at vinde magten i regionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce