Annonce
Fyn

Kolding beder folk blive på land - men du kan roligt gå i vandet i Fredericia

Gå trygt i vandet i Fredericia. Fæle bakterier fundet ved strande i Kolding, men oppe hos os ser alt fint ud, viser prøver. Arkivfoto: Martin Ravn

Colibakterier forurener populære strande længere nede i Lillebælt. I Fredericia er helt friske vandprøver dog fine.

Fredericia: Mens Kolding Kommune fraråder badning fra en række populære strande ud til Lillebælt, er vandkvaliteten i Fredericia i orden.

Der er fundet forhøjede værdier af colibakterier fra spildevand ved Bjert Strand ved Sdr. Bjert, Binderup Strand og Fristrand ved Binderup, Teglgården og Mindegården Strand ved Hejlsminde og ved Trappendal Strand ved Hejls.

I Fredericia Kommune forklarer civilingeniør i vej- og parkafdelingen, Nicolai Bay, at der er taget badevandsprøver i uge 30 på stranden ved Trelde Næs, på Østerstrand ved Hybyhus og ved badebroerne samt i Skærbæk Strandpark.

- Alle disse prøver viste rent badevand, oplyser Nicolai Bay.

Annonce

Coli sjældent i 7000

I går torsdag blev der ligeledes taget vandprøver på Bøgeskov Strand, Østerstrand ved Lundingsvej og ved roklubben samt på stranden ved Erritsøhus.

- Prøverne vil først være klar om to-tre dage, så mandag har vi resultaterne, fortæller Nicolai Bay fra Fredericia Kommune:

- Men min kollega på badevandsområdet, som jeg ferievikarierer for, har dog fortalt mig, at der i de seneste otte år kun har været én badevandsprøve med forhøjede værdier i Fredericia.

Strandene i Fredericia og Skærbæk er da også for de flestes vedkommende Blå Flag-strande med traditionelt ekstraordinært gode vandforhold.

I Kolding er kommunen og kommunens spildevandsselskab nu i gang med at finde den nøjagtige årsag til det forhøjede antal colibakterier i badevandet på strandene.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

112

Dørmand slået på tequilabar

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce