Annonce
Nyborg

Kolde kontanter til Kildegaarden

Kildegaarden Bed & breakfast er indrettet i et nedlagt landbrug og kan blandt andet tilbyde bondegårdsferier, lususweekender og cykelferier. Privatfoto

Glæde i Frørup, hvor Bed & breakfast har fået LAG-midler til flere sengepladser, butik og eventkøkken

Frørup: - Det er et skarp felt, vi har været i. Så det er rigtig glædeligt, at vi har fået penge.

Sådan siger Klavs Martin Sørensen, der til daglig driver Kildegaarden - en bed & breakfast i Frørup - sammen med sin kæreste og samlever, Lene Østerlid. Parret fik i denne uge besked på, at de modtager lidt over 423.000 kroner i støtte fra Den Lokale Aktionsgruppe i Syd-, Øst og Midtfyn.

I alt har bestyrelsen i LAG SØM haft to millioner kroner til fordeling i denne omgang, og med 23 projekter og ansøgninger for 7,5 millioner kroner i alt, har det været nødvendigt med en hård prioritering, konstaterer formand Kurt Sorknæs i en pressemeddelelse.

Men det største enkeltbeløb gik altså til parret fra Frørup, der oprindelig kommer fra Sjælland, men som købte den nedlagte landbrugsejendom på Østfyn i 2012 og siden har tiltrukket gæster fra både ind- og udland.

- I 2014 havde vi cirka 100 overnatninger. Det lyder måske ikke af meget, men vi har også måtte sige nej til rigtig mange, fordi vi begge har arbejdet ved siden af. Men fremover vil vi gå "all in", for stedet her har et kæmpe potentiale, fortæller Klavs Martin Sørensen.

Selv vil han dog holde fast i sit job som forsker på Købehavns Universitet. Men Lene Østerlid, der er uddannet kok, vil fremover være fuldtidsbeskæftiget på gården.

Eventkøkken i hestestald

LAG-midlerne skal bruges i forbindelse med en indretningen af to nye lejligheder i den ene fløj. Dermed vil antallet af sengepladser stige fra otte til 18, fortæller han. Desuden har parret planer om at indrette en gårdbutik, hvor man vil sælge egenproducerede varer, men hvor andre lokale producenter også kan holde udsalg. For det tredje skal der indrettes et såkaldt eventkøkken i en gammel hestestald.

- Meningen er, at det kan bruges i forbindelse med teambuilding-kurser for virksomheder, hvor de ansatte skal lære at arbejde sammen. For eksempel om det at skulle lave en femretters middag, der skal sidde lige i skabet. Naturligvis under kyndig vejligning af en uddannet kok, fortæller han.

Det er også meningen, at køkkenet kan bruges til gourmetcatering og lignende. De nye faciliteter ventes dog tidligst klar i efteråret 2016.

- Vi går ind i en meget travl sæson og ønsker ikke at ligge i byggerod. Derfor venter vi med at gå i gang til 1. september, fortæller Klavs Martin Sørensen om projektet, der sammenlagt koster lidt over en million kroner.

I alt er syv projekter denne gang kommet gennem nåleøjet. Blandt dem er Boltinggaard Gods på Midtfyn. Her vil godsejeren gøre herregården til et omdrejningspunkt for filmproduktion på Fyn. LAG-midlerne, 400.000 kroner, skal bruges på indretningen af et studie med tilhørende faciliteter.

Også Skaarrupøre Vingaard, Svendborg Museum og Naturturisme I/S er blandt modtagerne af støtten. Næste frist for at ansøge om LAG-midler er 4. maj.

Annonce
OB For abonnenter

Den største af dem alle er gået bort: Tak for alt, Lars Høgh

Annonce
Annonce
Annonce
OB

Mindet ved torsdagens træning i OB og på de sociale medier: Alle er dybt berørte af Lars Høghs død

Assens For abonnenter

Tilhørere fulgte spændt med: Løsgænger har været centrum i flere stridigheder - onsdag gav han borgmesteren kæden på

Kerteminde

Bolchepigen flytter ud - restauratør overtager lokalerne: 'Jeg kan skabe noget mere liv - også til byen'

Erhverv For abonnenter

Krog Iversen-formue vokser kraftigt: Fynsk erhvervskvinde får kæmpe-overskud

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dropper tilslutningsafgift og lover lave priser: FFV ruller grøn varme ud til hundredvis af faaborgensere

Sport

Se billeder fra en enestående karriere: Mirakelmager i Madrid og så meget mere

Assens For abonnenter

Christian og Marie vil udstykke alternative byggegrunde på marken - et af kravene er græs på taget: 'Det kan godt være, det er modigt'

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Nyborg For abonnenter

Hemmelige planer: Penge fra sundhedshus går til Tour de France

Odense For abonnenter

185.000 solceller på vej ved landsbyer: - Det er jo et gammelt herregårdslandskab

Middelfart For abonnenter

Modstand mod foreslået fjernelse af skorsten: Kan en helt tredje løsning komme i spil?

Annonce