Annonce
Nyborg

Kold skulder fra ministeren: Nej til møde om giftgrund

Miljøminister Lea Wermelin (S) afviser at mødes med Nyborgs byråd for at drøfte den omfattende forurening på den såkaldte Lynfrost-grund. Foto: John Randeris
Der er ingen hjælp at hente til forureningen på den såkaldte Lynfrost-grund i Nyborg. Byrådet ærgrer sig over miljøministerens nej tak til et møde.

Nyborg: Hvis I vil have gjort noget ved forureningen, må I klare det selv.

Det er - i lidt mere diplomatiske vendinger - den besked, miljøministeren nu giver byrådet i Nyborg.

Et samlet byråd havde bedt miljøminister Lea Wermelin (S) om et møde om den såkaldte Lynfrost-grund.

Grunden i den østlige del af Nyborg er kortlagt som svært forurenet, og byrådet har et stort ønske om at få gjort noget ved forureningen i en fart.

Men miljøministeren kan ikke stille en snarlig oprensning i udsigt.

Og noget møde med byrådet i Nyborg bliver det heller ikke til.

- Det er både skuffende og ærgerligt, at miljøministeren ikke vil mødes med os. Det er trods alt et samlet byråd, der har bedt om et møde om et væsentlig problem, siger SF's Suzette Frovin på vegne af SF's, Venstres og Dansk Folkepartis byrådsgrupper.

Annonce

"En stor opgave"

I et brev til byrådet i Nyborg erkender miljøministeren, at "oprydning efter fortidens synder er en stor opgave".

Men hun henviser også til vigtigheden af, at "indsatsen prioriteres, så vi får mest miljø for den næsten halve milliard kroner, regionerne hvert år bruger på jordforureningsområdet".

- Men de penge forslår jo som en skrædder et vist sted. Og der er ikke noget i ministerens svar, der giver forhåbninger om, at regeringen i væsentlig grad vil fremskynde oprensningen af allerede kortlagte jordforureninger som den på Lynfrost-grunden, siger Suzette Frovin.

Tværtimod henviser miljøministeren til, at der intet er til hinder for, at Nyborg Kommune selv gør noget ved sagen. Noget bud på, hvor Nyborg Kommune i givet fald skal skaffe de op mod 100 millioner kroner, det vil koste at rense op på Lynfrostgrunden, har ministeren dog ikke.

Miljøministerens partifælle i Nyborgs byråd, gruppeformand og borgmesterkandidat Sonja Marie Jensen, ærgrer sig også over, at miljøministeren end ikke vil tage et møde.

- Men når den private ejer af Lynfrostgrunden ikke bekymrer sig om forureningen, forstår jeg egentlig godt, ministeren ikke har mulighed for at prioritere et møde særlig højt, tilføjer Sonja Marie Jensen.

Region Syddanmark har for tiden nogle supplerende undersøgelser af forureningen på Lynfrostgrunden til vurdering.

Der er imidlertid intet, som tyder på, at undersøgelserne vil kunne forhindre ejeren, Philipsen Gruppen, i at gå videre med planer om at bygge et butikscenter på dele af den giftige grund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce