Annonce
Assens

Koelbjergmanden: Andebølle har også planer

Johan Rosenring (t.v.), Koelbjergmanden og skulptur Allan Bo Jensen ved indvielsen af skulpturen i november 2017. Arkivfoto: Søren Plovgaard

Andebølle Lokalråd vil lave et åbent samlingsted med plads til både leg og læring om Koelbjergmanden. Penge til første del af projektet er bevilget.

Andebølle: Også Andebølle bruger Koelbjergmanden i sin markedsføring. En sti leder fra Andebølle forbi det sted, hvor det ældste kendte skelet i Skandinavien blev fundet i 1941, og for godt et år siden fik andebøllerne rejst en træskulptur af Koelbjergmanden med støtte fra de frie kulturmidler.

Johan Rosenring, formand for Andebølle Lokalråd, har dog ingen problemer med, at også Vissenbjerg Lokalråd har planer for oldtidsfundet.

- Vi kan ikke tage ejerskab, og jeg synes, det er godt, at de i Vissenbjerg laver noget. Det er ikke noget, der går på tværs af noget, der har med os at gøre, siger Johan Rosenring.

Koelbjergmanden blev fundet cirka midt imellem Andebølle og Vissenbjerg i en mose ved Grøftebjergvej.

Andebølle Lokalråd har også planer om et projekt, der kredser om Koelbjergmanden, omend i mindre økonomisk målestok end i Vissenbjerg, og de første 54.000 kroner til realisering af det er allerede tikket ind.

Skulpturen af Koelbjergmanden står ved en legeplads, som det er planen at bygge om til et infocenter om Maglemosekulturen, som er den tid for omkring 10.000 år siden, der var Koelbjergmandens.

- De 54.000 kroner, som vi har fået fra landdistriktspuljen, er til første del af det. De skal bruges til et samlingssted med bålplads, fortæller Johan Rosenring.

Når der kommer økonomi til det, er det planen på forskellig måde at fortælle om plante- og dyreliv med figurer af dyrene, der levede på Koelbjergmandens tid, og en beplantning som dengang.

Tanken er, at børnehaver skal kunne tage på udflugt dertil, og skoler bruge det som en del af undervisningen. Der vil også blive mulighed for at slå sig ned med kaffekurven.

- For mig er det spændende, at der har boet mennesker her. Det er en anden tilgang, de har i Vissenbjerg, mener Johan Rosenring.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce