Annonce
Odense

Kodning er da også for piger

Otteårige Louise Louise Bonne Alkærsig var lørdag en af deltagerne på Digipippis workshop, en forening, der siden 2015 har arbejdet på at gøre teknologi sjovt og tilgængeligt for piger. En af rollemodellerne er Helene Madsen Danielsen, der er gamer og selv laver sine egne computere. Foto: Christian Nordholt
Teknik- og it-interesserede piger kan hele weekenden blive klogere på kodning og robotter hos foreningen Digipippi, der er en af deltagerne ved Odincon i OCC. Foreningen blev stiftet for at skabe et fællesskab for piger, der vil programmere eller dyrke e-sport - uden drenge.
Annonce

- Og så skal du lige trække koden herover.

Helene Madsen Danielsen guider otte-årige Louise Bonne Alkærsig igennem et computerprogram på hjemmesiden code.org. Hvis hun laver koden rigtig, roterer Anna fra Disneys "Frozen" rundt på isen i det mønster, hun er kodet til. Herefter rykker Louise Bonne Alkærsvig videre til næste niveau.

- Jeg ved ikke hvorfor, men det er bare helt vildt sjovt. Prøv at se, hvad man kan få hende til, fortæller den otteårige, imens figuren skøjter rundt på isen.

Louise er en af de piger, der lørdag er mødt op til en Digipippi Workshop i forbindelse med Odincon, et af Nordeuropas største gaming- og e-sportevents i Odense Congress Center. Her kan man blandt andet prøve kræfter med kodning eller give sig i kast med programmerbare robotter såsom Barbie på en segway.

Digipippi er en forening for unge piger, der gerne vil være en del af et fællesskab omkring teknik, it og digitale muligheder. Det er der nemlig et stort behov for, forklarer computerprogrammør Helene Madsen Danielsen, der er én af Digipippis rollemodeller.

- Jeg har selv gamet rigtig meget, og det er et hårdt miljø for kvinder at være i. Enten bliver man udsat for sexchikane, eller også bliver man ret hurtigt smidt ud af spillene, fordi mændene tror, at man er svag. Så jeg vil gerne være med til skabe trygge rammer for de piger, der gerne vil andet end at lege med dukker, fortæller hun.

Foreningen Digipippi blev stiftet i 2015 af pædagog og digital underviser Eva Fog, der også er med på messen.

- Vi er her, fordi det er nødvendigt at vise, at piger også kan lege med teknologi. Dels er der intet i måden at undervise i teknologi, som har ændret sig, siden jeg var barn. Det er stadig målrettet drenge og deres måde at opleve verden. Og dels er det et kæmpe problem, at det er mænd, der laver teknologi til kvinder. Vi får en masse lorteprodukter, som ikke tager højde for, at kvinder er anderledes end mænd, forklarer Eva Fog og uddyber:

- Apple Watch, for eksempel, skulle kunne måle alt. Det tog så bare ikke lige højde for, at kvinder har menstruation, hvilket påvirker deres krop. Der skulle 13 versioner af uret til, før der kom en menstruations-app. Det samme gælder virtual reality-briller, som ikke tager højde for, at kvinders balancenerve fungerer anderledes end mænd, ergo bliver vi dårlige af at have dem på. Derfor skal vi have kvinderne på banen, siger Eva Fog.

Sidste år dukkede flere end 20.000 mennesker op i Odense Congress Center og Jyske Bank Arena til en hel weekend med computerspil og professionel gaming til Odincon og Esl Pro League.

Digipippi

Digipippi er et digitalt og socialt fællesskab for piger mellem 7 og 13 år, som gerne vil lære om teknik, it og digitale muligheder.

Foreningen blev stiftet af Eva Fog i 2015. Den er en af de mange deltagere på Odincon, et af Nordeuropas største gaming- og e-sportevents i Odense Congress Center i denne weekend.

I Odense har Digipippi blandt andet holdt månedlige workshops under titlen Kreatech, som fokuserer på det kreative og innovative ved teknologien.

Digipippi har en klub på Byhaveskolen i Svendborg, hvor piger mellem 7 og 13 år kan blive medlemmer. Det koster 300 kroner per sæson.

På workshoppen kunne man blandt andet prøve kræfter med Barbie på en segway. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce