Annonce
Erhverv

Kobots skal lokke 170 investorer: - Vi søger 15 millioner til Amigo

170 investorer var med, da Investor Summit for fjerde gang løb af stablen i Odense onsdag. Her tager manden bag, Michael Hansen fra Invest In Odense, imod. - Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er lokalt, nationalt og internationalt, siger en begejstret Michael Hansen. Foto: Grouleff
Tre fynske iværksættere og virksomheder havde fået adgang til hovedscenen og endnu flere stod klar, da 170 investorer havde taget checkhæftet med til Odense for at deltage i årets Investor Summit.

Flere end 170 investorer fra Fyn, Danmark og hele verden stod klar med checkhæftet, da otte virksomheder onsdag fik syv minutter hver til at sælge sit selv ved årets Investor Summit på hovedscenen i Odense Congress Center.

Derudover var 32 iværksættere klar ved siden af scenen for at fortælle om deres forretnings- og business-case i håbet om at gøre det, som Fishi Robotics og Enabled Robotics gjorde for et år siden, hvor de fik investeringer med fra den tredje udgave af Investor Summit.

- Vi søger to millioner euro, men det er afgørende, hvem vi kan få ind. Vi leder efter kloge penge, nogen med erfaringer, som kan hjælpe os med en international skalering, forklarer Peter Hartvigsen nøjagtigt tre timer før, han skal på scenen.

Han står i robothubben hos Teknologisk Institut, hvor han er et af de nyeste håb med sin virksomhed Kobots, som laver en robot-makker til tømreren, som hjælper med at skære elementer som gipsplader til. Derudover skal de lokale droneudviklere fra Lorenz Technology og Blue Ocean Robotics ind på hovedscenen for at tiltrække nye investeringer.

- Vi havde en forventning om, at vi kunne spare håndværkeren for op mod 50 procent i tid, men det har vist sig, at det er op mod 350 procent hurtigere, når man får vores robot med i processen, siger han om Amigo, som Kobots-robotten bliver kaldt.

Klokken 15.01 og syv minutter frem har han hovedscenen for sig selv ovre i OCC nogle få kilometer væk. Og han er klar, siger han.

- Jeg gør det på præcis seks et halvt minut, siger han.

Peter Hartvigsen, tømrer og manden bag robotvirksomhedn Kobots, der har udviklet robotten Amigo, forklarer, hvad det er robotten kan. Amigo kan hjælpe tømreren med at skære plader til og dermed reducere arbejdstiden i forbindelse med tilskæringer markant. Ved hans højre side står Charlotte Hybschmann Jacobsen, der har investeret i virksomheden. Onsdag var Kobots med på scenen til Investor Summit, hvor de søgte nye investorer og to millioner euro i ny kapital. Foto: Jakob Haugaard

MIR-par har investeret

Ved siden af ham står investor Charlotte Hybschmann Jacobsen, direktør i Hybsch Connect, som tidligere i år investerede i den unge virksomhed og den erfarne tømrer, som vil introducere robotter i en ellers meget traditionel byggebranche.

- Vi er meget åbne for at finde en investor mere, så må vi se på, hvor stor en andel, de kan få. Det handler jo også meget om, hvem det er og hvor hurtigt, vi kan gå frem, siger direktøren, der er gift med stifteren og tidligere medejer af Mobile Industrial Robots, Niels Jul Jacobsen.

En række internationale journalister, anført af forretningschef i Odense Robotics, Mikkel Christoffersen, træder ind i hallen. Flere danske journalister er sammen med reportere og analytikere fra USA, Canada, Holland og Schweiz på besøg i hubben, før de skal overvære Investor Summit.

- Der er virkelig sket meget i branchen, siden den første Investor Summit, som fandt sted her i huset (i 2016, red.), hvor det var primært lokale investorer og enkelte danske fonde, som var med. I dag står de danske og internationale investorer næsten i kø for få lov til at investere i de næste robotnavne, der er i hvert fald meget stor interesse, siger Mikkel Christoffersen, mens Peter Hartvigsen demonstrerer den app, som man kan styre Amigo med.

Annonce

Amigo skærer gipspladen

Hartvigsen taler ind i den stemmestyrede app, som gør, at håndværkeren kan bruge begge hænder på sit håndværk og lade Amigo styre tilskæringen, mens gæsterne følger interesseret med.

- Det var vigtigt for mig at se klyngen selv, men især også at besøge Universal Robots, som jo har været det helt store trækdyr i jeres robotklynge, siger den hollandske journalist Wouter van Bergen fra avisen De Telegraaf, som for nogle år siden skrev en bog om robotter og følger udviklingen tæt i de hollandske klynger.

Amerikanske John Santagate fra konsulentbureauet IDC i Boston-bydelen Framington rådgiver både de virksomheder, der anvender ny teknologi, og dem, der udvikler og leverer teknologien.

- Der er ingen tvivl om, at Odense er stedet for collaborative robots med MIR og UR, som de store historier, og nye startups i branchen. Det afgørende er, at kommunen bakker voldsomt op om klyngen, men også styrken i netværket af investorer og medarbejdere, som går på tværs af virksomhederne. Det er tydeligt, når man ser, at tidligere ansatte i Universal Robots eller MIR har startet egne virksomheder, eller de tidligere ejere af eksempelvis MIR geninvesterer i klyngen, siger han med klar reference til Jacobsen-parret, som har investeret i Kobots.

Få meter derfra er Peter Hartvigsen i fuld gang med at afslutte sin pitch for Santagate og de øvrige gæster. Om få timer er det alvor i OCC foran de 170 investorer.

Annonce

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Assens For abonnenter

Efter stormøde om spyt, hærværk og trusler skal forældre på banen: - Vi skal passe på med ikke at stigmatisere nogen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nedbryderfirma fyret for anden gang efter ny asbest-afsløring: - Vi har fået en garanti for, at BR Miljøtech ikke længere vil være på byggepladsen

Erhverv For abonnenter

Svin med betændte klove blev transporteret af fynsk vognmand - en fik revet trynen revet af: - Det er kun toppen af isbjerget

Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben åbner to nye restauranter

GOG For abonnenter

Uimodståelig Mathias Gidsel tilbage - og GOG viser sig som seriøs DM-kandidat

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Kerteminde

Ny drejning i byggeskandale: Byggebrødre med ejendomme på Fyn undersøges af politiet

Kerteminde For abonnenter

De synger stadigvæk ikke 'vi går aldrig hjem' på Den Røde: Regina kæmper dog videre trods nyt afslag

Kritikken hagler ned over omstridt virksomhed, men esbjergenserne boykotter ikke: - Folk har måske en mening, men de går oftest ud med en kasse under armen alligevel

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tog imod Esbjerg Vikings

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Nordfyn

Ukrainsk ambassadør på fynsk besøg: - Det gav dem en tryghed og en forståelse

Middelfart For abonnenter

Ægtepar vil kæmpe mod stor solcellepark: - Jeg har ikke bosat mig på landet for at se på solceller

OB

Bo Henriksen har noteret sig Hans Christian Bernats fejl og vil søge at udnytte det i pokalfinalen

Annonce