x
Annonce
Sport

Koblingsproblemer forkorter Magnussens testdag

Josep Lago/Ritzau Scanpix
Kevin Magnussen nåede på grund af problemer med bilens kobling kun at køre 29 omgange i fredagens testsession.

Det blev ikke til mange kilometer i Haas-bilen, da Kevin Magnussen fredag eftermiddag var bag rattet for at teste sin racer.

Annonce

Den danske Formel 1-kører nåede kun at køre 29 omgange på Circuit de Barcelona-Catalunya, der ligesom i sidste uge lagde asfalt til test forud for den kommende sæson i motorsportens kongeklasse.

Magnussen havde tilbagelagt 16 omgange, da han måtte køre bilen i garagen på grund af problemer med dens kobling.

Det tog næsten to timer at løse, og danskeren kom først på banen igen med en lille halv time tilbage af testsessionen.

Her blev det så altså til 13 omgange. Danskerens bedste omgangstid fredag lød på 1 minut og 17,495 sekunder. Han var dermed lidt hurtigere end torsdag.

Romain Grosjean indledte fredagens test bag rattet. Franskmanden nåede 86 omgange, hvoraf den hurtigste blev kørt på 1 minut og 17,037 sekunder.

I alt var 14 kørere på banen fredag. Mercedes' finske kører Valtteri Bottas satte den hurtigste tid med 1 minut og 16,196 sekunder.

Tiderne kan ikke bruges til ret meget. Træninger som disse bliver brugt til, at kørerne kan blive fortrolige med deres nye biler, og til at holdene kan prøve forskellige opsætninger af.

Sæsonens første grandprix køres i Australien 15. marts.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce