Annonce
Sport

Kobe Bryants arbejdsiver inspirerede dansk basketkæmpe

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Chris Christoffersen har lært af Kobe Bryants disciplin i mødelokalet og på træningsbanen.

Siden Kobe Bryant i søndags omkom i en tragisk helikopterulykke, har stribevis af amerikanske NBA-spillere fortalt, hvordan Los Angeles Lakers-legenden i sin tid gav dem lyst til at spille basketball.

For den tidligere danske basketprofil Chris Christoffersen var Kobe Bryant også noget helt særligt. Selv om de spillede på forskellige niveauer, lod Christoffersen sig inspirere af basketikonet.

- I min basketballkarriere har han altid været i baghovedet. Han er født et år før mig. Han spillede i high school, da jeg gik på high school i Californien, og spillede for Lakers, da jeg stadig boede i Californien.

- Så han har altid været en spiller, jeg har fulgt, siger Chris Christoffersen.

Den 2,18 meter høje Christoffersen var 20 centimeter højere end Bryant og spillede en anden position. Men arbejdsmoralen smittede.

- Når han havde vundet et mesterskab, var han tilbage i hallen efter en eller to uger og gjorde sig klar til næste sæson. Der var ikke noget med at tage en måned fri.

- Han skulle altid være den første i hallen, den første, der så video af modstanderen, og han mestrede virkelig spillet. Ikke kun på banen, men også alle de små ting ved siden af. Den dedikation har jeg forsøgt at tage med, siger den tidligere basketballspiller, der stoppede karrieren i 2019.

Kobe Bryant døde i en alder af 41 år, da en helikopter søndag styrtede ned i i byen Calabasas vest for Los Angeles.

Om bord på helikopteren var foruden Bryant hans 13-årige datter, Gianna Bryant, samt syv andre personer.

De amerikanske myndigheder har indledt en efterforskning af styrtet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce