Annonce
Indland

Knytnæveslag og spark: Fængselsbetjent overfaldet af Loyal To Familia i Nyborg Fængsel

Nyborg Fængsel har igen været udsat for vold fra et bandemedlem. Onsdag blev en fængselsbetjent overfaldet i et gårdtursareal - næsten præcis to år efter, at en dengang 37-årig fængselsbetjent blev skudt i benet uden for fængslets port. Foto: Louise Koustrup

Fængselsforbundets formand efterlyser stramninger fra justitsministeren, efter en fængselsbetjent onsdag blev overfaldet af et medlem af banden Loyal To Familia i Nyborg Fængsel.

En fængselsbetjent i Nyborg Fængsel blev onsdag overfaldet af et medlem af den københavnske bandegruppering Loyal To Familia. Det oplyser Fængselsforbundet.

Overfaldet skete i fængslets gård, hvor den mandlige betjent blev slået med knytnæve i hovedet og sparket adskillige gange. Ifølge Fængselsforbundet skete overfaldet helt umotiveret.

Betjenten blev efterfølgende kørt på skadestuen, og Fængselsforbundets formand Kim Østerbye er rystet over endnu et banderelateret overfald.

- Guderne må vide, hvad de har gang i. Spørgsmålet er, om de ved det selv. De opnår dog intet ved det. Tværtimod. Det eneste svar som de får, er endnu flere opstramninger, endnu flere restriktioner og endnu flere visitationer, siger han til Fængselsforbundet.dk.

Annonce

To år efter skudangreb

Kim Østerbye opfordrer desuden justitsministeren til at sørge for hårdere straffe for bandeoverfald:

- Vi bliver nødt til at trække en tydelig streg i sandet. Også selvom det har den konsekvens, at vi skal tage os af bandemedlemmerne længere tid i Kriminalforsorgen.

Overfaldet skete næsten præcis to år efter, at en fængselsbetjent blev skudt i benet foran Nyborg Fængsel den 12 juli 2016 sent om aftenen.

I slutningen af maj i år idømte landsretten et tidligere medlem af Black Army og en tidligere leder af samme bandegruppering hver to års fængsel for at have medvirket til skudangrebet.

En egentlig gerningsmand er dermed ikke dømt for skuddene i sagen, og anklagemyndigheden hos Fyns Politi udtrykte efter byretsdommen mistanke om, at Loyal To Familia stod bag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];