x
Annonce
Indland

Knytnæven fra Holbæk var Europa rundt

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sevilla, Juventus, Liverpool og et omdiskuteret knytnæveslag er blandt de ting, Christian Poulsen kan skrive på cv'et. Den 28. februar fylder han 40 år.

2. juni 2007 vil af mange blive husket for et slag, en "fodboldtosse" og en afblæst kamp.

Annonce

Manden bag slaget var Christian Poulsen, der sendte en knytnæve i maven på svenske Markus Rosenberg i en EM-kvalifikationskamp.

Slaget blev kvitteret med et rødt kort til Poulsen og et svensk straffespark. Det fik Parken til at koge over og en dansk tilskuer til at overfalde dommeren.

Kampen blev afblæst, og Danmark blev taberdømt 0-3. Poulsen blev efterfølgende politianmeldt, men slap for tiltale.

Episoden har lagt en lille skygge over en ellers formidabel karriere for midtbanespilleren, der 28. februar runder 40 år og både kan skrive Sevilla, Juventus og Liverpool på cv'et.

Karrieren begyndte i Holbæk og tog fart i FC København i begyndelsen af dette årtusind.

Poulsen skiftede fra FCK til tyske Schalke 04 i en handel, der i 2002 angiveligt gjorde ham til den dyrest solgte superligaspiller.

Efter opholdet i Schalke 04 skiftede Christian Poulsen til Sevilla, hvor karrieren toppede. Han var siden også forbi Juventus, Liverpool, franske Evian og Ajax Amsterdam.

Sidstnævnte var sidste stop på udlandsrejsen, før han vendte hjem til FC København i 2014, hvorfra han indstillede karrieren i 2015.

Ajax er i dag arbejdsgiver for Poulsen, der sidste sommer blev assistenttræner for Erik ten Hag i storklubben i Amsterdam, hvor Poulsen bor med sin kone og tre børn.

- Det er super spændende, og jeg ser det virkelig som et sted, hvor jeg kan lære en masse, sagde Poulsen for knap et år siden, da han blev præsenteret som Ajax' kommende assistenttræner.

Christian Poulsen opnåede at spille 92 landskampe for Danmark - den sidste tilbage i 2012 mod Tyskland.

/ritzau/

Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce