Annonce
Kerteminde

Knud Skov Arhnkiel: Kommunen skal også handle lokalt

Knud Skov Ahrnkiel (M) vil gerne ændre kriterierne, så lokale leverandører og håndværkere får en bedre chance for at blive leverandører til kommunens institutioner. Arkivfoto: Jens Wognsen

Byrådsmedlem Knud Skov Ahrnkiel (M) opfordrer til, at det bliver lettere for lokale leverandører at handle med kommunen - til gavn for lokal beskæftigelse og miljøet.

Kerteminde: For at spare skatteydernes surt sammenskrabede penge, indgik kommunerne for mange år siden aftaler om fællesindkøb, så der kunne købes rigtigt stort ind med deraf følgende gode rabatter.

Men det har taget noget overhånd, mener Knud Skov Ahrnkiel (Miljøpartiet), for det sætter en kæp i hjulet for, at kommunen kan købe ind lokalt. Og det bør kommunen i langt højere grad gøre, synes han.

Knud Skov Ahrnkiel har derfor til mødet i Arbejdsmarkeds-, erhvervs- og vækstudvalget tirsdag den 15. januar indleveret et forslag om, at de kommunale udbudsregler ændres lidt, så de lokale leverandører får en chance for at være med.

Annonce

Henvendelser fra lokale håndværkere

- Som det er nu, fravælges reelt alle virksomheder, der ikke har en arbejdsmiljøcertificering. Derfor ønsker liste M at tilføje andre kriterier, som fremmer anvendelsen af lokale leverandører: Miljø, herunder transport, responstid og lokale arbejdspladser, siger Knud Skov Ahrnkiel.

- Jeg får en del henvendelser fra små håndværkere, der gerne vil være leverandører til kommunen, men ikke får en chance for at komme til, og jeg hører mange historier om indkøb, der virker helt hen i vejret, forklarer han.

- Jeg har arbejdet med det et stykke tid, og senest er jeg blevet meget inspireret af et besøg i Nordfyns Kommune, hvor de gør meget ud af at bruge så meget lokal arbejdskraft som muligt.

Knud Skov Ahrnkiel så gerne, at kommunalt fællesindkøb blev erstattet af, at ledere på de kommunale institutioner kunne foretage deres indkøb, hvor de vil: - De kan med garanti gøre det bedre og billigere - og meget mere lokalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce