Annonce
Kerteminde

Knud Skov Arhnkiel: Kommunen skal også handle lokalt

Knud Skov Ahrnkiel (M) vil gerne ændre kriterierne, så lokale leverandører og håndværkere får en bedre chance for at blive leverandører til kommunens institutioner. Arkivfoto: Jens Wognsen

Byrådsmedlem Knud Skov Ahrnkiel (M) opfordrer til, at det bliver lettere for lokale leverandører at handle med kommunen - til gavn for lokal beskæftigelse og miljøet.

Kerteminde: For at spare skatteydernes surt sammenskrabede penge, indgik kommunerne for mange år siden aftaler om fællesindkøb, så der kunne købes rigtigt stort ind med deraf følgende gode rabatter.

Men det har taget noget overhånd, mener Knud Skov Ahrnkiel (Miljøpartiet), for det sætter en kæp i hjulet for, at kommunen kan købe ind lokalt. Og det bør kommunen i langt højere grad gøre, synes han.

Knud Skov Ahrnkiel har derfor til mødet i Arbejdsmarkeds-, erhvervs- og vækstudvalget tirsdag den 15. januar indleveret et forslag om, at de kommunale udbudsregler ændres lidt, så de lokale leverandører får en chance for at være med.

Annonce

Henvendelser fra lokale håndværkere

- Som det er nu, fravælges reelt alle virksomheder, der ikke har en arbejdsmiljøcertificering. Derfor ønsker liste M at tilføje andre kriterier, som fremmer anvendelsen af lokale leverandører: Miljø, herunder transport, responstid og lokale arbejdspladser, siger Knud Skov Ahrnkiel.

- Jeg får en del henvendelser fra små håndværkere, der gerne vil være leverandører til kommunen, men ikke får en chance for at komme til, og jeg hører mange historier om indkøb, der virker helt hen i vejret, forklarer han.

- Jeg har arbejdet med det et stykke tid, og senest er jeg blevet meget inspireret af et besøg i Nordfyns Kommune, hvor de gør meget ud af at bruge så meget lokal arbejdskraft som muligt.

Knud Skov Ahrnkiel så gerne, at kommunalt fællesindkøb blev erstattet af, at ledere på de kommunale institutioner kunne foretage deres indkøb, hvor de vil: - De kan med garanti gøre det bedre og billigere - og meget mere lokalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce