Annonce
Kerteminde

Knud fra Revninge skal køre 248 kilometer for at blive vaccineret: - Heldigvis er min kone computernørd, ellers havde jeg aldrig fået en tid

Knud Pfeil er vægter i Kerteminde. Foto: Emil Andresen
Knud Pfeil Sørensen fra Revninge skal køre til Horsens for at blive vaccineret

Revninge: Hvor svært kan det være at bestille en tid til at få en corona-vaccination?

- Heldigvis er min kone computernørd, ellers havde jeg aldrig fået en tid, fortæller 72-årige Knud Pfeil Sørensen, der efter en kræftsygdom og nogle arbejdsrelaterede skavanker oven på et langt liv som murer tilhører gruppen af udsatte borgere, der lige nu bliver tilbudt en vaccination.

Tirsdag kom der besked i E-boks, at der var en vaccine klar til Knud Sørensen. Han skulle bare lige booke en tid i systemet.


Når vi har to steder her på Fyn, så er det helt fjollet, at man ikke kan få det her

Knud Pfeil Sørensen


Efter at have ventet 50 minutter kom han endelig ind på siden, hvor der kan reserveres tid til vaccination i Odense eller Svendborg, som er de to eneste vaccinations-steder på Fyn.

- Først prøvede vi at kigge på Odense, men der var ikke nogen tider. Så kiggede vi på Svendborg, der var en tid, men der var ikke nogen tid til vaccination nummer to, og man skal booke to tider for overhovedet at komme i gang, fortæller Knud Sørensen.

Annonce

Fandt en tid i Horsens

Da der ikke var nogen steder på Fyn, begyndte parret at kigge rundt i Danmark.

- Der var nogen steder ovre på Sjælland blandt andet i Slagelse, men der var vi enige om, at vi skal ikke betale bropenge for at blive vaccineret.

- Så pludselig poppede der en tid op i Horsens, så tænkte jeg, den snupper vi, for der var to tider, vi kunne booke ind.

Fra Revninge, hvor Knud Sørensen bor, til Horsens er der 124 kilometer eller 248 kilometer frem og tilbage.

- Det er langt, men jeg er meget indstillet på at blive vaccineret, for jeg hører til de svage i leddet, forklarer Knud Sørensen, der alligevel ikke kan undlade at ærgre sig over, at han skal køre så langt.

- Når vi har to steder her på Fyn, så er det helt fjollet, at man ikke kan få det her. De reklamerer jo med, at der er tider, og så er der ikke nogen alligevel.

I stedet for et kompliceret system, hvor man skal booke tider på internettet, havde Knud Sørensen hellere set, at man kunne gå til sin egen læge og få vaccinationen.

- Det havde været det optimale. Jeg ved godt, at de fleste får deres børn, børnebørn eller en flink nabo til at hjælpe sig. Men hvis jeg ikke havde haft min kone til at hjælpe, så havde jeg ikke fået en tid.

- Man er virkelig på den, men det er åbenbart, sådan det skal være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce