Annonce
Assens

Knivstikkersag fortsætter i Østre Landsret

Knivoverfaldet skete foran Café Banken i Assens den 5. februar 2019. Arkivfoto: Nina Vibe Petersen
I februar sidste år blev en 41-årig mand stukket ned i Assens under et større slagsmål, og senere blev alle fire involverede parter dømt i byretten. De to mænd, som førte kniven og battet har anket deres domme til landsretten, hvor sagen kører de kommende dage.
Annonce

Assens/Odense: I løbet af ugen falder der endnu en gang dom i knivstikkersagen fra Assens sidste år, hvor en 41-årig mand blev stukket ned med en kniv. Denne gang i Østre Landsret i Odense.

Der er tale om en dengang 23-årig mand, der ved byretten i Odense blev dømt for at have ført kniven ved episoden den 5. februar sidste år og derfor blev idømt seks års ubetinget fængsel, permanent udvisning af Danmark og fortsat varetægtsfængsling. En dom, som han har anket.

Den 23-åriges ven, en dengang 18-årig mand, blev idømt et år og seks måneders ubetinget fængsel, udvisning af Danmark i 12 år og fortsat varetægtsfængsling i byretten i Odense, efter han blev kendt skyldig i at have slået den 41-årige i hovedet og på kroppen med en kølle. En dom, som han har valgt at anke.

Det er de to sager, der fra mandag den 26. oktober til torsdag den 29. oktober kører i Østre Landsret i Odense.

Annonce

Øvrige dømte

Udover de to involverede, som har valgt at anke sagen til landsretten, blev den dengang 18-årige mands storebror idømt tre måneders ubetinget fængsel samt en advarsel om udvisning af landet. En dom, som han valgte at modtage i byretten.

Den 41-årige, der blev stukket med kniv, blev idømt to måneders ubetinget fængsel samt seks måneders fratagelse af førerretten, efter at være blevet fundet skyldig i trusler, brud på færdselsloven, hærværk, overtrædelse af våbenbekendtgørelsen samt overtrædelse af knivloven, da han var i besiddelse af et stikvåben (en skruetrækker) under overfaldet.

Hans forsvarer anmodede dengang om betænkningstid på den 41-åriges vegne, da han ikke selv var til stede i byretten for at modtage dommen.

Det er ikke lykkedes Fyens Stiftstidende at få fat i de dømtes forsvarsadvokater til en kommentar om, hvorfor man har valgt at anke sagerne til landsretten.

Annonce
Assens For abonnenter

Flemming, Tommy, Leo og Torben mødes hver onsdag for at køre race: - Vi er store legebørn. Forskellen er bare prisen på legetøjet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce