Annonce
Odense

Knivstikkerier og masseslagsmål gav politiet en travl weekend

Et slagsmål bag Vollsmose Torv udviklede sig fredag eftermiddag til knivstikkeri, men det var bare ét af flere knivstikkerier og masseslagsmål hen over weekenden. I forvejen ulmer det med hævnaktioner og sammenstød mellem to rivaliserende bandegrupperinger i Odense. Foto: Privat
Dele af Vollsmose blev lørdag aften afspærret af politiet, efter at 24-årig mand var blevet snittet med en kniv, da han steg af bussen på Vollsmose Allé. Den 24-årige har dog ikke ønsket politiets indblanding.
Annonce

Vollsmose: Det var en travl weekend for Fyns Politi, som flere gange rykkede ud til masseslagsmål og knivstikkerier, og lørdag aften førte det til en afspærring af Vollsmose Allé.

Det skete, efter at en 24-årig mand lørdag aften var steget af bussen og nærmest ud i det blå blev overfaldet af en gruppe på fem-seks personer og snittet i låret med en kniv. Efter knivstikkeriet stak gerningsmændene af i retning mod Egeparken.

Han havde taget bussen fra Odense Banegård Center til Egeparken, og i bussen befandt sig yderligere seks personer, og det skulle være én af dem, som er gerningsmand til knivstikkeriet. Men hvorfor ved politiet endnu ikke, for offeret og de seks personer kendte tilsyneladende ikke hinanden.

- Der har heller ikke været nogen konfrontation inde i bussen, og der har ikke været nogen dårlig stemning, så det kommer lidt ud af det blå, siger Finn Wegner, politikommissær i Fyns Politi.

Annonce

Knivoffer tavs

Hvem gerningsmanden er vides endnu ikke, men nu skal videoovervågning fra bussen, Egeparken og andre steder kigges igennem, for politiet har ikke fået megen hjælp fra det 24-årige offer, som slap fra knivstikkeriet med overfladiske snitsår.

- Han vil ikke ret gerne tale med politiet. Han synes ikke, det er noget at skrive hjem om, siger Finn Wegner.

Det var da også først, da den unge mand kom på skadestuen, at politiet fik anmeldelsen om knivstikkeriet.

Episoden fik lørdag aften politiet til massivt at være til stede i Odensebydelen, og omkring en halv snes patruljevogne blev observeret i jagten på gerningsmanden eller -mændene.

Fyns Politi var i forvejen ekstra opmærksom på hævnaktioner, mulige sammenstød og overfald efter flere dage med knivstikkerier og en ulmen blandt to rivaliserende bandegrupperinger i Odense - den ene kendt som Vollsmosegruppen, den anden som Korsløkkegruppen.

Annonce

Ny gangstervideo

De to grupperinger har længe været i konflikt med hinanden, og i november kom det til så mange episoder mellem dem, at politiet indførte visitationszone og strafskærpelseszone. Begge dele er dog ikke længere i kraft.

Sent onsdag aften offentliggjorde Korsløkkegruppen, også kendt som NBV for Nyborgvej, en gangstervideo som svar på en lignende gangstervideo fra den rivaliserende gruppering i november.

Den seneste gangstervideo med rapperen ZacFromThe9, som kan ses på Youtube, frygtes yderligere at eskalere konflikten. Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) kaldte fredag videoen for "voldsromantik", og han frygter netop en optrapning i byens kriminelle bandemiljø.

Fredag aften blev seks personbiler standset på Østerbro af otte patruljevogne, men Fyns Politi har ikke givet nogen forklaring på aktionen. Ingen blev anholdt.

Annonce

Masseslagsmål

Næsten samtidig med anmeldelsen om knivstikkeriet på den 24-årige mand fik Fyns Politi en melding om masseslagsmål på Ejbygade. Flere patruljer blev sendt til stedet, men da man nåede frem var slagsmålet tilsyneladende opløst.

Vidner kunne fortælle, at flere var set løbe i retning mod Søndergårds Haver, en havekoloniforening lige i nærheden. Det lykkedes ikke politiet at få fat i slagsbrødrene.

Knivstikkerier og slagsmål

Torsdag aften blev en 18-årig mand stukket i låret med en kniv i Odense Banegård Center. En 17-årig mand stak sammen med en 15-årig af fra stedet, men blev senere anholdt. Han erkendte knivstikkeriet.

Fredag eftermiddag var der også knivstikkeri i forbindelse med en masseslagsmål bag Vollsmose Torv. To personer blev bragt til behandling på skadestuen, men ingen af dem havde lyst til at fortælle politiet, hvad der var foregået. Den ene var blevet stukket i låret med en kniv.

Fredag aften kørte seks personbiler fyldt med passagerer på mistænkelig vis rundt med høj hastighed i Vollsmose. De fortsatte ad Østerbro, hvor politiet i en større aktion med otte patruljevogne fik stoppet dem. Hvad aktionen gik ud på har politiet ikke offentliggjort.

Lørdag aften blev en 24-årig mand snittet i låret med en kniv, efter at han var steget af bussen ved Egeparken på Vollsmose Allé. Politiet afspærrede området og ledte efter mulige spor af de seks personer, som stod bag overfaldet.

Lørdag aften var der masseslagsmål på Ejbygade, men da politiet nåede frem var alle forsvundet, formentligt flygtet i retning mod Søndergårds Haver.

Lørdag aften blev en 21-årig mand stukket i skulderen med en køkkenkniv i et privat hjem i Middelfart. En 27-årig mand har erkendt knivstikkeriet.

Hos Fyns Politi erkender man, at der har været rigeligt at se til, fordi der også fredag eftermiddag var knivstikkeri bag Vollsmose Torv, og torsdag ligeledes knivstikkeri i Odense Banegård Center.

- Der har været lidt travlt med de her knivstikkerier, og jeg kan godt forstå, at folk bliver utrygge og tror, at alle render nu rundt med kniv og kan risikere at blive stukket ned, siger Finn Wegner.

Annonce

Afviser sammenhæng

Politikommissæren mener dog ikke, at der er nogen sammenhæng med knivstikkerierne.

- Det lyder selvfølgelig voldsomt, at vi har fire knivstik her i Fyns Politi torsdag, fredag og lørdag. Det første, man spørger sig selv om er, om der er nogen sammenhæng, og det mener jeg ikke, at man kan sige, at der er, siger Finn Wegner.

Også i Middelfart måtte Fyns Politi lørdag aften rykke ud til knivstikkeri ved Teglgårdsparken. Her blev en 21-årig mand stukket i skulderen med en køkkenkniv af en 27-årig mand i sit eget hjem. Den 27-årige har erkendt knivstikkeriet.


Jeg kan godt forstå, at folk bliver utrygge og tror, at alle render nu rundt med kniv og kan risikere at blive stukket ned

Finn Wegner, politikommissær, Fyns Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce