Annonce
Nordfyn

Knivstikkeri i Otterup: Mand forsøgte at værge for sig - fik flere læsioner

En 28-årig mand blev lørdag morgen såret af flere knivstik i et slagsmål med en 29-årig mand i Otterup. Den formodede knivstikker er lørdag middag blevet anholdt, oplyser Fyns Politi. Arkivfoto: Michael Bager

En 29-årig mand er blevet anholdt og sigtet for et overfald med kniv på en jævnaldrende mand lørdag morgen i Otterup.

Otterup: Fyns Politi har lørdag middag anholdt en 29-årig mand, som sigtes for at have overfaldet en 28-årig mand med flere knivstik på en adresse på Rugvangen i Otterup lørdag morgen.

Det var offeret, som selv anmeldte knivstikkeriet til politiet lørdag klokken ved sekstiden, oplyser vagtchef hos Fyns Politi Kenneth Taanquist.

- Han havde været i slagsmål med en anden mand, og han havde fået læsioner efter knivstik - nogle overfladiske afværgelæsioner og nogle lidt dybere på armene og kroppen, siger vagtchefen.

Ved middagstid lykkedes det politiet at finde den mistænkte knivstikker, som blev anholdt og sigtet for kvalificeret vold. Politiets jurister skal nu afgøre, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør med henblik på at blive varetægtsfængslet. Det vil i givet fald formentlig ske søndag.

Det står endnu ikke helt klart, hvorfor de to mænd endte i slagsmål - ifølge vagtchefen skyldtes det nogle "interne uoverensstemmelser".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce