Annonce
Middelfart

Knivstikkeri i Nr. Aaby - politiet efterlyser knallertkører

Politiet leder efter en knallertkører, som onsdag aften stak en mand i armen og i brystet i Nr. Aaby.
Færdselsuheld ved Brugsen i Nr. Aaby førte onsdag aften til knivstikkeri

En 31-årig mand fra Nr. Aaby blev onsdag aften ved 19-tiden stukket med kniv i armen og i brystet i forbindelse med et hidsigt skænderi efter et færdselsuheld ved Brugsen.

Den 31-årige er kørt til OUH og er i behandling og uden for livsfare, men politiet er i fuld sving med at lede efter den mand, som trak kniven og stak ham.

- En bil og en knallert støder sammen, og i den forbindelse opstår der en kontrovers mellem forsædepassageren i bilen og knallertkøreren. Under det klammeri trækker knallertkøreren en mindre kniv og påfører forsidepassageren et stik i overarmen og et overfladisk stik i brystet, siger vagtchef Thomas Bentsen fra Fyns Politi.

Knallertkøreren stak af, men politiet vil meget gerne have oplysninger, der kan føre til hans pågribelse. Manden kørte på en sort knallert, var iført sort hjelm og brune bukser. Han havde brunt hår og skægstubbe og vurderes som midt i 20'erne.

- Vi har en formodning om, at han kan være fra lokalområdet, for kører man på knallert, kommer man nok ikke langvejs fra. Hvis man genkender beskrivelsen og har været sammen med ham i dag, vil vi meget gerne høre nærmere, siger Thomas Bentsen.

Fyns Politi kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce