Annonce
112

Knivstikker stadig på fri fod: Politiet leder stadig

Politiet leder stadig efter to gerningsmænd, der stak 65-årig i skulderen. Arkivfoto: Michael Bager
Politiet leder stadig efter knivstikkeren, der røvede en 65-årig mand fra Middelfart for to uger siden.

Middelfart: To uger efter røveriet mod den 65-årige mand, der blev stukket i skulderen, da han blev passet op af to mænd på Viaduktvej, har politiet stadig ikke arresteret nogen i sagen.

I en skrivelse bekræfter Charlotte Nyborg fra Fyns Politi, at politiet stadig leder efter gerningsmændene.

- Ja, der er ingen anholdte i sagen i øjeblikket, svarer hun i en mail til avisen.

Røveriet på Viaduktvej skete lørdag morgen den 22. juni, hvor den 65-årige middelfarter var ude på en morgentur. Her passede de to mænd ham op og ville have hans pung.

Det nægtede manden i første omgang, og han forsøgte at løbe væk. Gerningsmændene løb efter ham, og det lykkedes dem at stikke den 65-årige mand i skulderen formentligt med en kniv.

- De (de formodede gerningsmænd, red.) løber efter, og i den forbindelse mærker forurettede et stik ved skulderbladet. Han vender sig derfor om og kaster pungen til dem, fortalte vagtchef ved Fyns Politi, Milan Holck Nielsen, til avisen på dagen.

Den 65-åriges skader i skulderen var ikke alvorlige, og han blev senere på lørdagen behandlet på skadestuen på Odense Universitetshospital.

Politiet var efter overfaldet til stede i området med hundepatruljer i flere timer. Men det lykkedes hverken at finde kniv eller pung.

Charlotte Nyborg fra Fyns Politi oplyser, at politiet stadig efterlyser vidner, der kan have set noget mistænkeligt i forbindelse med sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

De to gerningsmænd var iført hættetrøjer, og den ene var omkring 170 centimeter høj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce