x
Annonce
Indland

Knivstik i låret sender ung mand på traumeafdeling

En 22-årig blev lørdag aften stukket med kniv i Høje Gladsaxe. Politiet har muligvis fundet gerningsvåbnet.

En 22-årig mand, som lørdag aften omkring klokken 21.30 blev stukket med en kniv i låret, er uden for livsfare.

Det oplyser vagtchef Thomas Christensen fra Københavns Vestegns Politi natten til søndag.

Knivstikkeriet fandt sted på en gade i Høje Gladsaxe.

- Vi har ikke anholdt nogen i forbindelse med sagen, men der er fundet en kniv ved gerningsstedet. Om det er den, der er blevet brugt, ved vi dog ikke, siger vagtchefen.

Manden var først blevet kørt til Herlev Hospital, men han blev siden overflyttet til Rigshospitalet, fordi kniven havde ramt særligt uheldigt.

- Der er tale om en pulserende blødning, så det er meget alvorligt, og derfor er han blevet overflyttet til Rigshospitalet, sagde vagtchef Lars Jørgensen fra Københavns Vestegns Politi lørdag aften til Ekstra Bladet.

- Vi ved endnu ikke, hvad der er gået forud for knivstikkeriet, men han er blevet kørt til Herlev Hospital af en kammerat, uddybede han.

Politiet ved fortsat ikke noget om motivet for hændelsen.

- Vi har talt med den forurettede, men han er ikke særlig meddelsom, siger Thomas Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce