Annonce
Odense

Politiet leder efter røver: Dukkede op med stor køkkenkniv og truede sig til penge

Arkivfoto: Jesper Friesmand

En mand truede sig fredag aften til penge i Dagli'Brugsen på Skovsbovænget i Odense M.

Manden kom kort efter klokken 20 ind i butikken med en stor køkkenkniv i hånden og gik hen til en af kasserne. Her tog han de pengesedler, han kunne få fat i, og forlod butikken igen.

Derefter kørte han fra stedet på en damecykel.

Politiet har et godt signalement af manden fra overvågningskameraer i forretningen.

Manden beskrives således:

35-40 år gammel, 175-180 centimeter høj og langt, mørkt hår. Han var iklædt en grå hættetrøje med lilla ærmer og lilla hætte. Både på for- og bagsiden af hættetrøjen er trykt tallet 62 med hvide bogstaver. Manden var iført mørke bukser og mørke sko med hvide såler.

Med sig havde han en mørk rygsæk, som han tog på ryggen, da han cyklede væk i retning mod de boligblokke, der ligger tæt på Dagli'Brugsen - i Hunderupparken. Hvor mange penge, han fik med sig, er ikke oplyst.

Politiet hører meget gerne fra vidner, der har set manden, eller fra personer, der kan genkende ham på signalementet.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce