Annonce
Odense

Politiet leder efter røver: Dukkede op med stor køkkenkniv og truede sig til penge

Arkivfoto: Jesper Friesmand

En mand truede sig fredag aften til penge i Dagli'Brugsen på Skovsbovænget i Odense M.

Manden kom kort efter klokken 20 ind i butikken med en stor køkkenkniv i hånden og gik hen til en af kasserne. Her tog han de pengesedler, han kunne få fat i, og forlod butikken igen.

Derefter kørte han fra stedet på en damecykel.

Politiet har et godt signalement af manden fra overvågningskameraer i forretningen.

Manden beskrives således:

35-40 år gammel, 175-180 centimeter høj og langt, mørkt hår. Han var iklædt en grå hættetrøje med lilla ærmer og lilla hætte. Både på for- og bagsiden af hættetrøjen er trykt tallet 62 med hvide bogstaver. Manden var iført mørke bukser og mørke sko med hvide såler.

Med sig havde han en mørk rygsæk, som han tog på ryggen, da han cyklede væk i retning mod de boligblokke, der ligger tæt på Dagli'Brugsen - i Hunderupparken. Hvor mange penge, han fik med sig, er ikke oplyst.

Politiet hører meget gerne fra vidner, der har set manden, eller fra personer, der kan genkende ham på signalementet.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce