Annonce
Debat

Knap en påskebryg op - sammen og på afstand

12 små bryggerier og Royal Unibrew står bag Danmarks største virtuelle ølsmagning langfredag.
Annonce

Påskebryggen er sprunget ud sammen med højtidens gule liljer, men corona sætter sit præg på både bryggeriernes ordrebøger og påskens sammenkomster.

Ja, det er umuligt som i fjor at nyde en påskebryg i flok ved et langbord, og de små håndværksbryggerier lider som andre virksomheder under coronakrisen. Et dusin af dem er imidlertid gået sammen om at skabe Danmarks største virtuelle ølsmagning langfredag - akkurat som musikere, standupkomikere og andre kreative sjæle lægger deres kunst og håndværk frem på sociale medier.

Bag initiativet står Royal Unibrews specialølbryggeri Theodor Schiøtz Brewing Co. og brewpubben Anarkist i Odense.

- Vi vil gerne lave en slags virtuelt langbord - en folkefest for alle, uanset om man er til pilsner, stout eller IPA’er. Det savner vi her midt i den tid, hvor danske barer, ølværksteder og brewpubs er tørlagte, siger Jesper Larsen, nordic marketing manager for craft beer hos Royal Unibrew.

Målet med Danmarks Største Ølsmagning er at give danskerne et sted at samles om god øl i en vanskelig tid. Samtidig skal arrangementet give en håndsrækning til en branche, der kæmper.

- Nedlukningerne i forbindelse med corona tager hårdt på branchen. Ikke mindst på alle mikrobryggerierne, der i høj grad er afhængige af salget på barerne. Vi vil gerne være med til at sikre, at danskerne også i fremtiden har meget spændende øl at vælge mellem. Det kræver, at vi samarbejder på tværs i branchen og tænker nyt, siger Jesper Larsen.

Konceptet er enkelt, men man skal være rap på tasterne i dag for at nå med: En kasse med de øl, der er med i smagningen, kan bestilles frem til midnat her i dag den 5. april på www.craftmakerscollective.com.

Herfra leveres øllene lige til døren. Med kassen følger en kort beskrivelse af, hvordan man deltager. Den virtuelle ølsmagning foregår fredag den 10. april fra klokken 13 og nogle timer frem, hvor nogle af Danmarks dygtigste brygmestre og øleksperter smager øl og fortæller om øl - og hjemme fra stuen kan man stille spørgsmål til de medvirkende under livestreamingen på Facebook. Og smagningen kan siden ses på Facebook, hvis man ikke kan følge med på dagen.

De 12 medvirkende bryggerier spænder fra Fanø Bryghus og Thisted Bryghus i vest over The Man Behind, Midtfyns Bryghus og Ugly Duck på Fyn til Herslev Bryghus og Svaneke Bryghus. Og de er glade for at få en hånd fra initiativtageren Royal Unibrew i en krisetid.

- Det er dejligt, at nogle af de store rækker ud til os små - det er vi glade for, siger Bo Abelgren Ehlers, ejer og brygger på Svendborgsund Bryghus.

- Vi ser naturligvis frem til at kunne komme ud til hele landet - men jeg håber også, at vi får vist hele Danmark, hvordan vi samarbejder i branchen, når vi sender fra de forskelige bryggerier, siger Bo Abelgren Ehlers.

Jesper Larsen står for craft beer hos Royal Unibrew og har samlet de 12 mikrobryggerier til den største virtuelle ølsmagning herhjemme til dato. Arkivfoto: Kim Rune

Kort om smagningen

Danmarks største virtuelle ølsmagning foregår 10. april, og smagekassen med 12 øl kan købes frem til midnat på craftmakerscollective.com, hvorefter den bliver leveret til døren.

Man kan naturligvis smugsmage, men den fulde oplevelse følger med bryggere og eksperter over Facebook langfredag uden risiko for at blive smittet af corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Blus på glødelampen i Aarhus

Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Annonce