Annonce
Odense

Knap 2000 børn står på venteliste til bøjleklinik: Rådmand beder minister om hjælp

Susanne Crawley Larsen (tv.) håber på hjælp fra centralt hold, når det handler om at få nedbragt ventelisten til Tandreguleringscenter Fyn på Grønløkkevej i Odense. Arkivfoto: John Fredy
Knap 2000 børn og unge står fortsat på venteliste til at få rettet deres tænder, selvom der er sat ekstra penge af til området. Rådmand Susanne Crawley Larsen (R) håber på hjælp fra sundhedsministeren.
Annonce

Odense: Der mangler fortsat at blive tændt et lys for enden af tunnelen for de mange børn og unge med skæve tænder, som i øjeblikket må vente i årevis på at komme i behandling hos Tandreguleringscenter Fyn i Odense.

De fem kommuner, der står bag den fællesfynske bøjleklinik, som blev etableret i 2015, besluttede i sommers at øge finansieringen til centret med samlet set 68 millioner kroner over fem år.


Det er først og fremmest rigtig træls at være barn og skulle vente i flere år på at få rettet sine tænder. Derudover bliver problemerne med tandstillingen ofte større, når der går så lang tid og dermed bliver det også dyrere at behandle.

Susanne Crawley Larsen, børn- og ungerådmand


Men som både overtandlæge Irene Lund og rådmand Susanne Crawley Larsen (R) flere gange har påpeget, er det mest centrale problem, at der ikke er nok specialtandlæger til at tage sig af de ofte komplicerede indgreb.

Rådmanden har tidligere informeret Sundhedsministeriet om problemerne med at rekruttere nok specialtandlæger til Odense og i forlængelse heraf mødtes hun mandag eftermiddag med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) for at drøfte problemerne.

- Vi fik fremlagt vores ønske til, at man får uddannet nogle flere specialtandlæger. Derudover har vi et forslag til, hvordan man kunne lægge en del af kliniktimerne i Odense i forbindelse med uddannelsen til specialtandlæge. Det ville vi i så fald også gerne være med til at finansiere, siger Susanne Crawley Larsen.

Annonce

Ingen garantier

Susanne Crawley Larsen peger på, at den lange venteliste til tandreguleringscentret er et problem på flere forskellige måder.

- Det er først og fremmest rigtig træls at være barn og skulle vente i flere år på at få rettet sine tænder. Derudover bliver problemerne med tandstillingen ofte større, når der går så lang tid og dermed bliver det også dyrere at behandle, siger Susanne Crawley Larsen.

Magnus Heunicke kunne ikke på stående fod give nogen konkret tilbagemelding på forslagene fra Odense Kommune i forbindelse med mandagens møde.

Ifølge Susanne Crawley Larsen ville han dog bede embedsværket om at undersøge mulighederne.

- Vi må så håbe på en positiv tilbagemelding. Det er absolut en opgave, som vi altså skal kunne lykkedes med, siger rådmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce