Annonce
Fyn

Knap 1000 senge - fire coronapatienter: Antallet af Covid-19 patienter på OUH er meget lavt

Corona-afsnittene på Odense Universitetshospital er ved at være tømt for indlagte. Torsdag er fire patienter indlagt på OUH på grund af Covid-19 infektion. I alt råder OUH over knap 1000 sengepladser.
Antallet af indlagte Covid-19 patienter på Odense Universitetshospital er meget lavt. Torsdag var fire personer indlagt grundet Covid-19 infektion. På OUH er corona-beredskabet nu voldsomt nedskaleret, fortæller lægelig direktør Bjarne Dahler-Eriksen.

Fyn: I mere end et år har danskernes hverdagsliv være voldsomt begrænset af restriktioner. Alt sammen for at sikre, at det danske sundhedsvæsen kan håndtere presset fra de patienter, der bliver så syge af deres corona-infektion, at de har behov for hospitalsindlæggelse.

Og mens politikerne er i gang med at forhandle om yderligere genåbning af Danmark, kan det konstateres, at missionen er lykkes til fulde, når det handler om at undgå overbelastning af sundhedsvæsenet.

På Odense Universitetshospital, der i alt råder over næste 1000 sengepladser på sine matrikler i Odense og Svendborg, har antallet af coronapatienter det seneste stykke tid været markant faldende. Den 1. april havde det store hospital 23 Covid-patienter.

Annonce

Torsdag var tallet nede på fire patienter.

- Det er glædeligt, at vi nu er nede på et så lavt niveau. Det betyder, at vi har kunnet nedskalere vores corona-indsats voldsomt, fortæller lægelig direktør Bjarne Dahler-Eriksen.

Nedskaleringen betyder, at det meste af hospitalets personale nu er tilbage på egne afdelinger i stedet for at være vagtsat på OUH's coronaafsnit på 5. og 8. sal i højhuset på Sdr. Boulevard i Odense.

Pres på akutmodtagelse

Det er dog ikke alle OUH-afdelinger, der er helt ude af coronapresset. Bjarne Dahler-Eriksen fortæller, at hospitalets akutmodtagelse fortsat er påvirket af epidemien.

- Vi har fortsat omkring 35 patienter i døgnet, som vi er nødt til at isolere, inden vi får vished om, hvorvidt de har Covid-19 eller ej.

Desuden afgiver OUH en del personale til den vaccinationsindsats, som i øjeblikket finder sted på vaccinationscentre i Odense, Svendborg og en række andre fynske byer.

- Mange pensionerede læger og sygeplejersker gør en fremragende indsats i centrene. Men vi er også nødt til at stille med en del personale, fortæller Bjarne Dahler-Eriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Annonce