Annonce
Nordfyn

Knallertulykke i Bogense

En gruppe af unge mennesker samlede sig hurtigt på ulykkesstedet på hjørnet af Vestre Engvej. Den blå personbil, der blev påkørt, ses på vejbanen. Knallerten står på støttebenet på fortovet. Foto: Thomas Gregersen
Mandag eftermiddag kørte en bil og en knallert sammen i krydset ved Meny i Bogense.

Bogense: Omkring klokken 16:05 mandag eftermiddag kørte en knallert og en personbil sammen i Bogense i krydset ved Meny.

En politibil, en lægebil og en ambulance var til stede på ulykkesstedet, men hverken knallertføreren eller bilisten kom heldigvis alvorligt til skade. Det fortæller Lars Tvede, vagtchef ved Fyns Politi.

- En personbil kommer kørende ad Vestergade i nordvestlig retning og vil svinge til venstre ad Venstre Engvej. Bilisten overser en knallert 45 i modgående retning, hvorefter knallerten rammer højre side af bilen. Sammenstødet har medført buler i bildøren, knust siderude, ødelagt styr og ødelagt skærm. Der er umiddelbart ingen tilskadekomne.

Ifølge Lars Tvede tog politiet ikke knallerten med for at undersøge den nærmere for eventuelle ulovlige dele.

Annonce
En politibil, en lægebil og en ambulance var til stede på ulykkesstedet. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce