Annonce
Kultur

Knallertkørende tv-værts besøg har genstartet tyveribølge af kultskilte: Sælger sin hjelm og donerer pengene til Polles hjemby

TV-vært Peter Ingemann sælger sin gule knallerthjelm på auktion og donerer pengene til Assens Kommune. Kommunen oplever tyveri af byskilte fra byen Snave, efter Peter Ingemann besøgte snave i programserien "Ingemann, Fyn & Lolland-Falster. Foto: Privat
Efter et afsnit i programserien "Ingemann, Fyn & Lolland-Falster", hvor tv-vært Peter Ingemann besøgte Snave, er byens skilte forsvundet i rask tempo.

Snave: For 20 år siden trillede den nu ikoniske figur "Polle fra Snave" ind i den nu lige så legendariske vestfynske by på sin røde Puch Maxi - og hen over millioner af tv-skærme som hovedkarakter i mobilselskabet Sonofons tv-reklamer om den lidt enfoldige, men kære Polles tekniske udfordringer.

Reklamerne opnåede uhørt popularitet og blev endda til en spillefilm i 2002. Marketingsuccesen havde dog en uheldig bivirkning: Byskiltene begyndte at forsvinde fra Snave. Gennem de følgende årtier er op mod 100 skilte stjålet fra byen.

Annonce

Donerer den gule hjelm

Således også de seneste uger. I et afsnit af programserien "Ingemann, Fyn & Lolland-Falster", sendt den 9. februar 2021 på TV2, besøger tv-vært Peter Ingemann byen Snave og fortæller om kultreklamens effekt på byen - med en opfordring til ikke at stjæle byskiltene, men nøjes med en selfie.


For at gøre skaden god igen, sætter jeg min gule hjelm på auktion, højestbydende får den.

Peter Ingemann, tv-vært


Opfordringen er dog ikke blevet hørt - tværtimod. Den fornyede medieomtale af Snave har resulteret i en ny bølge af skiltetyverier: fem skilte og fire ødelagte standere ved seneste optælling.

Et enkelt byskilt koster op mod 1.500 kroner at erstatte, når man medregner nedgravning, transport og øvrige omkostninger, oplyser Assens Kommune, og de fem nyligt forsvundne skilte giver således kommunen udgifter for godt 8.000 kroner. Et beløb, den kendte tv-vært nu gerne vil spæde til.

TV-vært Peter Ingemann sælger sin gule knallerthjelm - inklusiv Underberg og patronbælte - på auktion og donerer pengene til Assens Kommune. Foto: Privat

Han har sat sin gule knallerthjelm på auktion i den gode sags tjeneste. Hjelmen har rejst omkring 2.500 kilometer på landevejene i selskab med tv-eventyreren. Indtægterne, når hjelmen er solgt, går til et særligt formål, fortæller Peter Ingemann.

- Pengene går ubeskåret til Assens Kommune. Lige nu er højeste bud på 12.500 kroner; her har vedkommede sagt, at han dog også gerne vil have et Snave-byskilt med under armen, når handlen er gået igennem.

Han håber, at hjelmen ender med at gå for et endnu højere beløb:

- Indtil videre har jeg allerede fået omkring 50 bud, det er imponerende. Jeg håber, vi når højt op; når udgifterne til nye byskilte er dækket, donerer jeg resten af pengene til Blå Kors. Så uanset hvad kommer de til at gå til et godt formål, det lover jeg, siger Peter Ingemann.

Peter Ingemann har flere gange kørt landet rundt på sin knallert iført sin gule hjelm. Her fra da han kørte fra Skagen til Højer langs den jyske vestkyst. Arkivfoto: Anette Andersen

Tv-værten delte også tidligere i dag en video på sin Facebook-profil, hvor han undskylder overfor Assens Kommune og annoncerer det alternative støtteinitiativ.

Annonce

Borgmester: Tyveri skal stoppes

Den uventede hjælpende hånd glæder borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V):

- Siden 2001 har kommunen brugt langt over 100.000 kroner på nye byskilte til Snave. Og selvom historien her også har sine charmerende sider, og vi har grinet lidt af det gennem årene, så er det jo tyveri, og det skal vi have stoppet, fastslår borgmesteren.

Snave-byskiltet er ofte i høj kurs, hver gang der bliver gjort opmærksom på den lille by, hvor tv-reklamefiguren Polle har sin oprindelse. Arkivfoto: Kim Rune

Han er i dialog med Peter Ingemann om auktionen:

- Vi er i kontakt, og jeg er ved at finde ud af, hvordan vi som kommune kan tage imod sådan en donation, siger Søren Steen Andersen.

Auktionen til fordel for Snaves byskilte løber frem til søndag den 7. marts klokken 14.00. Interesserede kan byde på den gule kørehjelm ved at sende en besked til Peter Ingemann via Instagram eller Facebook.

Herunder kan du høre et interview med Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune. Han fortæller til Radio4 Morgen, hvad han mener om situationen med byskiltene fra Snave.


Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce