Annonce
Fyn

Knaldet på den Fynske Motorvej: Snesevis af bilister får bøde for at køre for hurtigt langs vejarbejde

Arbejdet med at udvide E20 vest for Odense med en tredje vognbane i hver retning begyndte i april i år. Der er hastighedsbegrænsning på 80 km/t på strækningen mellem Odense V og Gribsvad, og den får 85 bilister nu en kontant påmindelse om. Foto: Michael Bager
Man må højst køre 80 km/t på en del af den vestfynske motorvej - blandt andet af hensyn til sikkerheden for de vejarbejdere, som er ved at udvide motorvejen. Det får 85 bilister nu en kontant påmindelse om.

Fyn: For tiden er hastigheden på en del af den Fynske Motorvej begrænset til 80 km/t på grund af arbejdet med at udvide vejen med en tredje vognbane mellem Odense V og Gribsvad. Hastighedsbegrænsningen skal både beskytte trafikanterne mod uheld og sikre arbejdsforholdene for de mennesker, som arbejder på motorvejen.

Og det kan blive dyrt at køre for hurtigt på strækninger med vejarbejde, erindrer Fyns Politi om på Twitter. Kører man for hurtigt, hvor der er vejarbejde, koster det nemlig dobbelt bødetakst, hvis politiet opdager det.

Torsdag opstillede politiet en automatisk trafikkontrol i det østgående spor på motorvejen, og den blitzede 71 bilister, som kørte for hurtigt på strækningen, hvor der højst må køres 80 km/t.

I den modsatte retning, altså mod Middelfart, holdt patruljer og kontrollerede trafikken, og her blev 14 bilister noteret for at køre for hurtigt, mens der blev skrevet 12 bøder for at bruge håndholdt mobiltelefon, og to bilister blev noteret for fejl eller mangler på bilen.

Annonce

Politiet: Vi arbejder også om natten

Det blev altså i alt til 85 bøder for at køre for hurtigt på strækningen med vejarbejde. Det koster 1000 kroner i bøde at køre op til 95 km/t på en strækning med 80 km/t-begrænsning, men da bødetaksten er dobbelt, kommer de 85 bilister samlet til at spytte minimum 170.000 kroner i statskassen.

Bødetaksten stiger til 1500 kroner ved en hastighed mellem 96 og 103 km/t. Kører man 104 km/t, hedder bøden 2500 kroner, og fra 105 til 111 km/t udstyres man både med en bøde på 3000 kroner og et klip i kørekortet. Alle bødetakster fordobles som nævnt på strækninger med vejarbejde.

Fyns Politi opfordrer på Twitter til at tage hensyn til vejarbejderne og minder om, at politiet også er på arbejde om natten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce