Annonce
Fyn

Knaldet på den Fynske Motorvej: Snesevis af bilister får bøde for at køre for hurtigt langs vejarbejde

Arbejdet med at udvide E20 vest for Odense med en tredje vognbane i hver retning begyndte i april i år. Der er hastighedsbegrænsning på 80 km/t på strækningen mellem Odense V og Gribsvad, og den får 85 bilister nu en kontant påmindelse om. Foto: Michael Bager
Man må højst køre 80 km/t på en del af den vestfynske motorvej - blandt andet af hensyn til sikkerheden for de vejarbejdere, som er ved at udvide motorvejen. Det får 85 bilister nu en kontant påmindelse om.

Fyn: For tiden er hastigheden på en del af den Fynske Motorvej begrænset til 80 km/t på grund af arbejdet med at udvide vejen med en tredje vognbane mellem Odense V og Gribsvad. Hastighedsbegrænsningen skal både beskytte trafikanterne mod uheld og sikre arbejdsforholdene for de mennesker, som arbejder på motorvejen.

Og det kan blive dyrt at køre for hurtigt på strækninger med vejarbejde, erindrer Fyns Politi om på Twitter. Kører man for hurtigt, hvor der er vejarbejde, koster det nemlig dobbelt bødetakst, hvis politiet opdager det.

Torsdag opstillede politiet en automatisk trafikkontrol i det østgående spor på motorvejen, og den blitzede 71 bilister, som kørte for hurtigt på strækningen, hvor der højst må køres 80 km/t.

I den modsatte retning, altså mod Middelfart, holdt patruljer og kontrollerede trafikken, og her blev 14 bilister noteret for at køre for hurtigt, mens der blev skrevet 12 bøder for at bruge håndholdt mobiltelefon, og to bilister blev noteret for fejl eller mangler på bilen.

Annonce

Politiet: Vi arbejder også om natten

Det blev altså i alt til 85 bøder for at køre for hurtigt på strækningen med vejarbejde. Det koster 1000 kroner i bøde at køre op til 95 km/t på en strækning med 80 km/t-begrænsning, men da bødetaksten er dobbelt, kommer de 85 bilister samlet til at spytte minimum 170.000 kroner i statskassen.

Bødetaksten stiger til 1500 kroner ved en hastighed mellem 96 og 103 km/t. Kører man 104 km/t, hedder bøden 2500 kroner, og fra 105 til 111 km/t udstyres man både med en bøde på 3000 kroner og et klip i kørekortet. Alle bødetakster fordobles som nævnt på strækninger med vejarbejde.

Fyns Politi opfordrer på Twitter til at tage hensyn til vejarbejderne og minder om, at politiet også er på arbejde om natten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce