Annonce
Fyn

Knaldet på den Fynske Motorvej: Snesevis af bilister får bøde for at køre for hurtigt langs vejarbejde

Arbejdet med at udvide E20 vest for Odense med en tredje vognbane i hver retning begyndte i april i år. Der er hastighedsbegrænsning på 80 km/t på strækningen mellem Odense V og Gribsvad, og den får 85 bilister nu en kontant påmindelse om. Foto: Michael Bager
Man må højst køre 80 km/t på en del af den vestfynske motorvej - blandt andet af hensyn til sikkerheden for de vejarbejdere, som er ved at udvide motorvejen. Det får 85 bilister nu en kontant påmindelse om.
Annonce

Fyn: For tiden er hastigheden på en del af den Fynske Motorvej begrænset til 80 km/t på grund af arbejdet med at udvide vejen med en tredje vognbane mellem Odense V og Gribsvad. Hastighedsbegrænsningen skal både beskytte trafikanterne mod uheld og sikre arbejdsforholdene for de mennesker, som arbejder på motorvejen.

Og det kan blive dyrt at køre for hurtigt på strækninger med vejarbejde, erindrer Fyns Politi om på Twitter. Kører man for hurtigt, hvor der er vejarbejde, koster det nemlig dobbelt bødetakst, hvis politiet opdager det.

Torsdag opstillede politiet en automatisk trafikkontrol i det østgående spor på motorvejen, og den blitzede 71 bilister, som kørte for hurtigt på strækningen, hvor der højst må køres 80 km/t.

I den modsatte retning, altså mod Middelfart, holdt patruljer og kontrollerede trafikken, og her blev 14 bilister noteret for at køre for hurtigt, mens der blev skrevet 12 bøder for at bruge håndholdt mobiltelefon, og to bilister blev noteret for fejl eller mangler på bilen.

Annonce

Politiet: Vi arbejder også om natten

Det blev altså i alt til 85 bøder for at køre for hurtigt på strækningen med vejarbejde. Det koster 1000 kroner i bøde at køre op til 95 km/t på en strækning med 80 km/t-begrænsning, men da bødetaksten er dobbelt, kommer de 85 bilister samlet til at spytte minimum 170.000 kroner i statskassen.

Bødetaksten stiger til 1500 kroner ved en hastighed mellem 96 og 103 km/t. Kører man 104 km/t, hedder bøden 2500 kroner, og fra 105 til 111 km/t udstyres man både med en bøde på 3000 kroner og et klip i kørekortet. Alle bødetakster fordobles som nævnt på strækninger med vejarbejde.

Fyns Politi opfordrer på Twitter til at tage hensyn til vejarbejderne og minder om, at politiet også er på arbejde om natten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Middelfart For abonnenter

Laveste pris er ikke altid vejen til succes: Vognmandsfirma laver rekordoverskud med gamle dyder som faglighed og fleksibilitet

Annonce