Annonce
GOG

Knæet driller: GOG-talent på vippen til VM-slutrunde

GOG-fløjen Emil Jakobsen har haft en travl sæson og kæmper nu med en overbelastningsskade i sit venstre knæ. Skaden kan betyde, at han ikke kommer med til VM-slutrunden for U21, der begynder på tirsdag i Spanien. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix
Emil Jakobsen, venstre fløj på GOG's ligahold, kæmper med et springerknæ, og overbelastningsskaden kan ende med at holde ham ude af VM-slutrunden for U21 i Spanien, der begynder på tirsdag.

Håndbold: Søndag flyver det danske U21-landshold i håndbold til Galicien, Spanien, for at deltage i VM-slutrunden.

GOG's elegante venstre fløj, Emil Jakobsen, er reelt selvskrevet til truppen og selvfølgelig også udtaget til slutrunden. Alligevel er det slet ikke sikkert, at fløjen er med i flyet med kurs Spanien, søndag.

Emil Jakobsen kæmper nemlig med at få bugt med en overbelastningsskade i sit venstre knæ - et såkaldt springerknæ.

GOG's sundhedsstab er i tæt kontakt med U21-landsholdets ledelse, og der ventes først taget en beslutning om Emil Jakobsens eventuelle deltagelse i slutrunden kort før landsholdet tager af sted.

Fløjen er blevet 21 år, og det er Emil Jakobsens sidste mulighed for en slutrunde som U21-spiller.

- Netop fordi det er min sidste mulighed for en slutrunde som ungdomsspiller, vil jeg rigtig gerne med til Spanien. Men jeg er også realistisk. Det skal ikke være sådan, at jeg er med i Spanien og derefter ikke kan deltage i opstartsfasen til den nye sæson med GOG, fastslår Emil Jakobsen.

Efter alt at dømme vil Henrik Tilsted være klar fra starten på den nye sæson.

GOG-truppen møder ind til første træningspas efter ferien, torsdag den 18. juli.

Annonce

Springerknæ

Springerknæ er en skade, som ofte rammer idrætsudøvere, der dyrker sport med mange hop, spring eller spark. Over knæskallen løber en kraftig sene, som kommer fra lårmusklen og hæfter under knæskallen på skinnebenet. Det er den sene, som bliver irriteret og beskadiget, når man lider af springerknæ.

Lårmusklen og knæskalssenen strækker og bøjer knæet. Derfor bliver de brugt meget ved afsæt og landinger i aktiviteter som hop og løb. Årsagen til smerterne er en overbelastning. Overbelastningen kommer blandt andet på grund af gentagne bevægelser, der belaster knæskalssenen, og når aktivitetsniveauet overstiger knæskalssenens tolerance.

Kilde: Wikipedia

Syver på topscorerlisten

Springerknæ er en overbelastningsskade, og der har været trukket store veksler på Emil Jakobsen i GOG's sølvsæson. Ikke mindst fordi venstrefløjen Henrik Tilsted, der før sidste sæson blev hentet til GOG fra Mors-Thy Håndbold, slet ikke fik spilletid i sæsonen på grund af en alvorlig bækkenskade.

- Ja, jeg spillede meget, men jeg vil jo også gerne spille meget. Og jeg synes, trænerne var gode til at give mig pauser i løbet af sæsonen, lyder det fra Emil Jakobsen.

Smerterne i fløjens venstre knæ - under belastning som hop og retningsskift - blev specielt markante under GOG's DM-semifinalerunde mod Skjern Håndbold og DM-finalerunden mod Aalborg Håndbold.

Emil Jakobsen endte som nummer syv på ligaens topscorerliste. I 26 ligakampe blev det til i alt 133 scoringer på 182 forsøg - en scoringsprocent på 73. 44 af målene blev scoret på 54 straffekast - en scoringsprocent på 75.

VM-slutrunden begynder på tirsdag, og GOG vil under alle omstændigheder være stærkt repræsenteret. Ud over Emil Jakobsen er følgende GOG'ere nemlig udtaget: Bagspiller/fløj Mathias Gidsel, bagspiller Emil Lærke, højrefløj Frederik Bo Andersen og stregspiller Lukas Jørgensen.

Danmark er med ved slutrunden på et wildcard, efter at de rød-hvide kiksede kvalifikationen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce