Annonce
Livsstil

Klummeskribentens 10 bud til den bedste vinterferie for moderne børnefamilier

Tegning: Gert Ejton
  • Så er det uge 7, og for de fleste skolebørnsfamilier betyder det vinterferie. Men for os, der måske ikke lige har en smækker skiferie linet op, kan ugen godt være sådan lidt "meh".
  • Men frygt ej! Her er mine 10 bud på at holde den bedste vinterferie.

1. Hils den velkommen
Hvis du, som jeg, har pløjet dig igennem Netflix-serien "Tidying Up with Marie Kondo", ved du, at hun altid starter med at hilse på huset. Jeg tænker, vi skal gøre det samme med vinterferien. Find et godt sted, måske i haven, hvor du lige kan lukke øjnene et øjeblik, trække vejret helt ned i maven, tage en dyb indånding og lade tankerne fare: "Ahhh, ferie."

2. Slap af

Det kan ikke siges mange gange nok: Ferier skal bruges til afslapning. Basta. Sov så længe, børnene tillader, og lad morgenerne være langsomme. På med de hjemmestrikkede uldsokker og svøb jer i tæpper, mens I hygger med morgenemaden hele formiddagen. Frostgraderne udenfor løber absolut ingen steder.

3. Ud i det fri
Men. Ud skal man altså også. Helst i snevejr, selvom det selvfølgelig ikke er noget, vi selv kan bestemme. På med huer, vanter, find kælken og den bedste kælebakke og bliv ved, til næserne er røde og fingerspidserne kolde som is.

4. Varm kakao
Findes der noget bedre end en kop varm kakao med flødeskum? Det skulle da lige være, hvis der også er skumfiduser i. Er I overskudsagtige, laver I den selv.

5. Fastelavnsboller
Sådan en kop varm kakao kan måske godt blive lidt sød og klæg i længden, især med skumfiduser i, men så kan man jo passende skylle den ned med en skøn (hjemmebagt) fastelavnsbolle.

Annonce

6. Film
Tag i biografen og find den mest irriterende disneyglaserede børnefilm, biografen viser. Indrømmet, de er tit ikke til at holde ud, men børnene elsker dem, og det giver helt sikkert pluspoint på mor- eller farkontoen.

7. Kreadag
Der er grænser for, hvor meget slud, sjask og våde vanter man kan klare på en uge, så hold en kreadag derhjemme. Måske er I mestre i perleplader, måske er det korsstingsbroderi, måske er I sådan nogle, der excellerer i kæmpe papmachéslotte. Og hvis huset står på den anden ende bagefter, og I ikke kan se gulvet for papirstrimler, har det været en god kreadag.

8. Popcorn
Der skal laves popcorn mindst én gang i løbet af ferien. Det er en regel, og det er ikke til diskussion.

9. Hils den farvel
Find et godt sted, måske i haven, hvor du lige kan lukke øjnene et øjeblik. Træk vejret helt ned i maven, tag en dyb indånding og glæd dig over, at vinterferien kun varer en uge. Det er snart mandag igen.

10. Glem det
Men vigtigst af alt: Glem de første ni bud og brænd dem på bålet. Man skal nemlig aldrig lytte til noget så tosset som 10 bud på den bedste vinterferie. Det er noget værre sludder!

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce