Annonce
Livsstil

Klumme: Vejen til skole

Tegning: Mikkel Damsgård Petersen

Hånd i hånd. Den tager mellem 5 og 10 minutter afhængig af tempo og antal stop på vejen.

I dag var der tre stop. Det havde regnet det meste af natten, regndråberne lå som fine perler på forhavernes grønne tæpper, og duften viste straks vej ind i nuet og formildede min evige stræben efter punktlighed, også på min datters vegne.

For vi VAR jo i god tid som sædvanlig, og der var minimum 20 minutter til, at det ville ringe ind til en ny skoledag.

Annonce

Vi havde kun lige krydset vejen, inden første stop indfandt sig på det modsatte fortov. Det var til ære for en snegl, der i adstadigt tempo var på vej i retning af genboernes eventyrlige have.

Sneglehuset havde fine brune og gule striber med små, hvide stænk, og blot to skridt længere henne ad fortovet havde en nær slægtning planlagt samme strækning for dagen. Inden vi havde rundet hjørnet, begyndte min datter at fortælle om dagen, der ventede. Hvor spændende det ville blive, når hele klassen skulle have nye pladser i løbet af formiddagen, hvordan hun og veninden håbede, at de blev placeret ved siden af hinanden, og hvor meget hun glædede sig til fødselsdagen hjemme hos selvsamme, når skolen sluttede, og eftermiddagen begyndte.

Samtaleemnet drejede sig dog - akkurat som den plejer - over på hunderacer (lige nu er hun mest til golden retrievere, lysebrune), antallet af hunde (hun overvejer, om det er nok at have to), og hvordan hele planen bør udleves både økonomisk, praktisk og teoretisk, fra hun fylder 18 (hun må først få en hund, når hun bliver voksen).


De udveksler små hilsner. Hun i form af klap og snakken, han i form af logren og et slik på kinden, der nogle gange slasker op på hendes briller.


For ikke så snart, nummer 7 kommer til syne rundt om det næste hjørne, står Kenzo klar ved fortovet til at tage imod hende. De er for længst kommet på fornavn. At snakke med den sorte og godmodige hund, der er omtrent lige så høj som hun, er et fastlagt og vigtigt punkt i dagens skema. For dem begge.

De udveksler små hilsner. Hun i form af klap og snakken, han i form af logren og et slik på kinden, der nogle gange slasker op på hendes briller. Men hun griner bare, pudser rutineret brillerne i blusen og understreger, at Kenzo virkelig må være glad for hende.

Så ved man bare, at det bliver en god dag.

Det giver selvfølgelig sig selv, at Kenzo er et trækplaster - og ikke bare for min datter. Nogle morgener er der ligefrem kødannelse ud for nummer 7. Jeg ser ofte de samme to-tre hundeejere tålmodigt stå på fortovet, imens de firbenede får hånd om verdenssituationen. Jeg ser de store børn på cykel hoppe af cyklerne for at klappe Kenzo, inden de fræser videre. Og jeg har lagt mærke til, at de to drenge inde fra nummer 21 i denne uge er begyndt at fiske små godbidder op af lommerne på cowboybukserne.

I dag kom et par piger over vejen, da Kenzo og min syvårige var ved at hilse af.

- Vil du prøve at give ham en godbid? spurgte storesøsteren venligt og forklarede i en sidebemærkning den fornuftige mor på fortovet, at Kenzo jo er en stor hund, der sagtens kan håndtere at få flere godbidder om dagen, og at de i øvrigt havde masser af dem inde ovre hos dem. - til Kenzo selvfølgelig.

Det ville min datter hjertens gerne, og hun kastede tøvende den fiskeformede sag på fortovet, hvorefter den et splitsekund efter var pist væk.

- Mor, kan vi ikke købe en masse godbidder, så vi også har til Kenzo, spurgte min datter med et alvorligt blik, da vi gik længere hen ad fortovet og videre til skole.

Jeg fornemmede, at der her kunne være tale om en decideret glidebane, og jeg svarede i mangel på bedre, at jeg ville have det bedst med at tale med Kenzos mor og far først.

Det argument blev godtaget, og et farvelkram senere var jeg på vej tilbage ad fortovet uden mit sludrende selskab. Det begyndte at regne igen, og jeg lod lyden fra paraplyen føre mig af sted.

Selvfølgelig hen til Kenzo for at blive ønsket en god dag.

Det var det nu allerede.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Assens

Sønderjyde i 'prisværdig' aktion: Fik standset formodet spritbilist, der slingrede 'voldsomt' på motorvejen

Kerteminde

Fynsk vinspecialist i stor omstilling: Ansatte tre chauffører og ’omfavnede internettet’ - resultatet kom bag på dem

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Middelfart

Sidste nyt fra døngrapporten: Forsvundet plæneklipper og en knust bagrude

Sydfyn

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

Bolbro og skole bliver beriget: Ny hal, multibane, bedre legepladser og meget mere

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense

Kirkegården er vild med vilje: Her bliver græsset kun slået én gang om året

Annonce