Annonce
Sydfyn

Klumme: Til det slumrende sydfynske fodboldpublikum

Laurits Mader har tegnet et nyt logo til SfB-Oures fodboldhold.
Annonce

-Vi skal igen have topfodbold på Høje Bøge Stadion -og det kan ikke gå hurtigt nok.

Græsset har aldrig været grønnere på Høje Bøge og talentmassen aldrig større på Sydfyn efter sammenlægningen med Oure til SfB-Oure FA. Efter næsten ti år med FC Svendborg og konkursen i 2017, som medførte en pinefuld tvangsnedrykning til de fynske serierækker, har piben fået en anden lyd.

Den nye drømme-konstellation for sydfynsk fodbold, er på to år strøget gennem Danmarksserien og besejrede slutteligt Otterup i kampen om en plads i Danmarks tredjebedste fodboldrække.

Og ikke nok med det: SfB-Oures bedste ungdomshold har fået tildelt divisions-licens, hvilket betyder, at de i den kommende sæson skal dyste mod de næstbedste talenthold i Danmark. Disse fantastiske (sportslige) fakta bør få alle fodboldinteresserede på Sydfyn til at spire håb, smil- og glæde sig stort til mange smukke og spændende kampe på Høje Bøge stadion.


Jeg lover jer: Det kan ske igen. Især hvis det lykkes at udvikle en bæredygtig udviklingsstrategi, der vil få de unge talenter til at shine.


For ingen kan vel forestille sig, at sydfyns bedste spillere ikke skal udfolde sig i Danmarks smukkeste fodboldhave? Selvfølgelig skal de det. Som traditionen har budt det de sidste 50 år! Spirende talent i kamp under de grønne bøge. Hvor smukt kan det blive.

Laurits Mikkolinius Mader, klummeskribent Fyns Amts Avis. Foto: Katrine Becher Damkjær

Dengang, for 50 år siden, var Richard Møller Nielsen kaptajn på SfB’s fodboldskude. Han følte sig hjemme her på Sydfyn, og den senere europamesters navn emmer stadig af fryd og stolthed i Svendborg.

Blå bog

Laurits Mikkolinius Mader er 30 år, og bor med sin kæreste og deres søn på knap to år i Møllergade i Svendborg.

Han er uddannet lærer fra Den Frie Lærerskole og arbejder i Svendborg Juniorklub, hvor han også er tillidsmand.

Han er desuden næstformand i Haveforeningen Ørkild.

Fritiden bruger han på at spille fodbold i Egebjerg Fodbold i Ulbølle.

Hans klummer kommer med al sandsynlighed til at kredse om emner som pædagogik, byudvikling, foreningsliv og hvad der ellers er aktuelt. Og så kan han godt lide at stikke lidt til kommunen, siger han.

Det samme gælder Viggo Jensen. Så hvad med at hente en tredje tidligere OB-træner- og søn af byen- til SfB/Oure FA? Troels Bech f.eks. han er vel jobsøgende. Bech mestrer det elitære, men rummer også den kløgt og de evner, der skal til for at skabe og fastholde et for alle parter givende samarbejde mellem Svendborg/Oure FA og de mange velfungerende små sydfynske klubber, vi ved udvikler så mange talenter.

Det er vigtigt, at de mindre lokale klubber får en vægtig stemme omkring selve talentudviklingen, det skal prioriteres højt, hvis man vil have en velfungerende eliteklub. Det er afgørende, at der skabes en konstruktiv dialog med rene retningslinjer mellem SfB-Oure FA og de mindre klubber. For hvorfor skal OB altid skumme fløden? Er det ikke på tide, vi siger niksen-biksen og holder på vores egne talenter og -som GOG - selv prøver at udvikle de unge mennesker, så der på sigt igen kan bydes på drømmebold fra øverste hylde på Høje Bøge.

Der skal være fest, skal der. Og hvad med ny maskot, ”Delle” f.eks.?

Så vi igen kan få tider som i 1975, hvor der var 8000 på Høje Bøge stadion til en 2.divisionskamp mod OB og i 2008, hvor 4000 var på plads til en kamp mod FC Fyn. For jeg lover jer: Det kan ske igen. Især hvis det lykkes at udvikle en bæredygtig udviklingsstrategi, der vil få de unge talenter til at shine. Så er vi tusindevis, der vil bakke op omkring projektet, og sprudle med spillet i en højstemt jubelsang under de høje bøge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Buskontrollør udsat for vold

Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce