Annonce
Sydfyn

Klumme: Sommeren er forbi nu, og alvoren melder sig

Anni Bagge Jensens håber, vi alle kommer igennem denne vintersæson med relationerne og helbredet i god behold og opfordrer til at passe på hinanden. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Sommeren er forbi nu. Næsten. C. V. Jørgensens fine sang Sæsonen er slut – fra den berømte LP: Tidens tern fra 1980. Selvom vi har haft en skøn eftersommer, må vi se i øjnene, at det lakker mod enden. De smukke solnedgange kommer tidligere og tidligere nu, og al den naturskønhed står lidt i kontrast til den alvor, der nu melder sig igen.

Denne sommer, som ikke har været som andre. Johs. Møllehave skrev engang en bog, der havde titlen: Skuffelser der ikke gik i opfyldelse. I denne sommer kunne vi skrive en beretning under overskriften: Arrangementer der ikke blev til noget. Den største lokalt er naturligvis Langelandsfestivalen.

Jeg har deltaget i alle festivaler siden starten, medmindre vi har været på ferie. Jeg har haft mange store oplevelser lige fra Malurt i tordenvejr over Shu-bi-duas mange herlige afslutninger til Rasmus Seebach – og nok det største navn: Van Morrison for mange år siden. Kombineret med spektakulære solnedgange set fra bakken. Vel går de ikke over i historien som nyskabende musikoplevelser, men jeg er stadig vild med at have livemusik i egen baghave så at sige. Og cykelturene hjem om natten i pragtfuldt vejr med lyden fra store Scene eller Møllers, der sluttede af, og hvor vi kunne høre musikken på terrassen. Jeg kan godt undvære det, men jeg kan ikke sige andet, end at jeg bliver vemodig ved tanken.

De mange private aflysninger har været drøje, for vores vedkommende bl.a. to guldbryllupper. Konfirmationer blev udskudt, restaurationer manglede ordrer, detailbranchen våndede sig. Vi håbede, at turisterne ikke svigtede, men vi var ikke forberedte på den tilstrømning, vi så i ferielandet. På hele Langeland og på Strynø var besøgstallene højere end nogensinde før. Man skal nok tilbage til de allerbedste tider med Kielerfærgerne for at finde noget tilsvarende. Vi kan se, at der stadig er folk – tyske turister, autocampere (søndag aften f.eks. 10 på Rudkøbing Havn), danske besøgende, der bliver ved med at komme. Langelandsfortet sætter stadig nye rekorder i besøgstal, og det er stadig svært at få en plads på spisestederne.


Jeg kan godt undvære det, men jeg kan ikke sige andet, end at jeg bliver vemodig ved tanken.


Nu har vi en ny situation med stigende smittetal, hvor regeringen har lavet restriktioner uden dog at lukke helt ned. Vi havde håbet på noget andet – at vi kunne begynde at leve mere almindeligt igen. I stedet kommer der nok et efterår med arrangementer, der ikke bliver til noget. Vi må øve os i at vise samfundssind – men som min datter sagde forleden: Hvis det havde været MIT bryllup, der var blevet aflyst fra fredag til lørdag, ville jeg have grædt. Jeg ved udmærket, at det er i den større sags tjeneste, og det er nødvendigt, men for den enkelte, der har brugt mange timer på at overveje – og især i denne tid med de mange begrænsninger i forvejen – at holde en fødselsdag, en barnedåb, et bryllup – og så blive slået ud på målstregen – ja, jeg kan ikke lade være med at have medlidenhed med dem.

Blå bog

Anni Bagge Jensen er biblioteksleder, Langeland Bibliotek.

Begyndte som bibliotekar i 1982 på Langeland Bibliotek.

Fra 2001-2011 arbejdede hun på Svendborg Bibliotek.

Næstformand i Repræsentantskabet for Fyns Amts Avis.

Har skrevet klummer for avisen siden 2008.

Jeg håber, vi kommer igennem denne vintersæson med relationerne og helbredet i behold og især realitetssansen og proportionssansen for, hvad der er vigtigt – så pas på hinanden og vis hensyn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce