Annonce
Rejser

Klumme: Pool-pøllen: den store stemningsdræber

Det er anden gang, at det er sket. Folk gider ikke at betale for bleer. Jeg ved ikke, hvad der sker for dem. Svin.

Tyskeren i solstolen ved siden af os er vred. Og med rette. I børnepoolen ligger der to brune lorte og sejler rundt. Dagen før havde der ligget brudstykker af lort på børnepoolens kant, og begge gange resulterede det i, at alle skulle op.

Og det er ikke sjovt, når man næsten lige er ankommet fra Tyskland, og solen står højt på himlen, varmen stikker i huden, og man har to små børn, som har glædet sig til at bade.

Annonce

Så vi nikker til den vrede mand og giver ham ret i alt, hvad han siger. Et hurtigt blik rundt på de andre småbørnsforældre gør det tydeligt, at en mindre revolte er under opsejling. For når man rejser med små børn, vil man bare gerne slappe af, og så dur det jo ikke, at der er lort i pool-vandet. Det er jo bare mere af det samme, som man netop er rejst på ferie for at slippe væk fra.

Tsunamien af skuffelse, som skyllede ind over forældre og børn ved poolen, fik mig til at kigge længselsfuldt over på ”adults only”-hotellet på den anden side af bugten. Det lå i en fjern og forunderlig verden, hvor der aldrig er lort i poolen. Eller hvor jeg tror, at presset for at være glad - hele familien - hele tiden - nok er mindre.

For familieferier er vel lidt ligesom jul. Forventningerne er tårnhøje, og hvis ikke alt bliver, som vi har planlagt, bliver vi skuffede. Vi skal bade i klart, blåt vand, kigge op i en skyfri himmel, omfavnes af lune vinde, spise lækker, autentisk mad, udfordres moderat på museer (ingen gider at skulle tænke alt for meget på en ferie) og nyde storbyens elektricitet eller naturens fredfyldthed.

Vigtigst af alt er det dog, at alle er glade. 

Og hvis nu ens mindre børn ikke har talt om andet end at bade i børnepoolen, og man selv har tænkt en lille pause ind i de maksimalt fem minutter, de formår at underholde sig selv på en ufarlig måde i vandet, så man også lige selv får lov til at lugte til konceptet ”ferie”, og der så er lort i poolen, så bliver man sur. Sådan rigtig sur.

Måske bliver man endda så sur, at man glemmer, at der ligger en vidunderlig børnevenlig strand med fløjlsblødt sand mindre end 100 meter væk.

Og det er ærgerligt. For det kunne jo være, at stranden viste sig at være et kæmpe hit. Og måske ville det i virkeligheden være sundt for mange af os at trykke lidt mere på ”pyt-knappen”, når vi er på ferie, så alle forventningerne ikke kommer til at spænde ben for det, der kunne blive en endnu mere fantastisk ferie end den planlagte. 

Men det er jo nemt at sige, når man ikke har små børn mere, og der ligger en lort i poolen. Har man det - små børn - har man nok mere lyst til at kyle ”pyt-knappen” hårdt efter det forældrepar, som tænkte, at det var smart lige at spare en ble.

Det er det ikke. Som i aldrig. Aldrig, aldrig, aldrig.

For familieferier er vel lidt ligesom jul. Forventningerne er tårnhøje, og hvis ikke alt bliver, som vi har planlagt, bliver vi skuffede.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

De vil 3D-printe knogledele til trafikofre og kræftramte: - Vi udnytter, at kroppen er fantastisk til at gendanne sig selv

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Kerteminde

Mangler du en hundeskov? Kommunen overvejer - igen - at lave fristed for de firbenede

Assens

Lasse skyder med skarpt efter kandidattest: - Det stemmer ikke helt overens med virkeligheden

Navne

Gammel Skibhusdreng gik tilbage i tiden: Cyklede som treårig alene op ad Skibhusvej

Navne For abonnenter

Dødsfald: Poul fik polio som 18-årig, men skabte stor boghandel, som han måtte sælge, da det gik bedst

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Danmark For abonnenter

Frysende migranter i klemme i strid mellem Hviderusland og EU

Odense

Inspektion afslører: Gartnerier opbevarer og anvender ulovlige kemikalier i stort omfang

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Odense

Se DR-satire om borgmester: Troede det skulle vække unges interesse for kommunalvalget

Kerteminde For abonnenter

Ville sælge krudt til arme og 'kærlighedsmedicin': Mand fængslet for store mænger doping og potensmedicin

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Annonce