Annonce
Odense

Klumme: Muligvis Åstiens bedste bænk

Åstiens muligvis bedste bænk på en sjælden solfyldt januardag. Foto: Jesper Mads Eriksen
Annonce

Vandring ad vante stier har sine fordele. Blandt andet en viden om, hvor de bedste bænke står, således at man som et vandreturens delmål kan planlægge en lille siddepause i god tid i forvejen.

Disse planer kan dog kuldsejle, hvis det viser sig, at bænken er optaget. For selv hvis der ikke var pandemi i luften, har jeg ikke lyst til at sætte mig på en bænk i naturen, hvis der sidder nogen i forvejen. Al den stund at jeg ikke ville have lyst til, at en fremmed satte sig på "min" bænk.

Det er selvfølgelig noget andet, hvis det var en bænk på fx en togstation, men på bænken i naturen sidder jeg i en lettere meditativ tilstand, der bliver ødelagt af en andens tilstedeværelse. Det kan lyde menneskefjendsk og misantropisk, men for mig er en bænk i naturen en lille midlertidig intimsfære, som jeg vil have for mig selv, og sådan tænker jeg også, de fleste andre bænkesiddere har det.


Det kan jo være, I har glemt det, når der for alvor kommer forår i luften.


Derfor er det altid med blandede følelser, at jeg fra tid til anden i denne klumme løfter sløret for, hvor de efter min mening bedste bænke står. På den ene side vil jeg, for nu at pakke det ind i floromvundne guirlander, gerne i en altruistisk public-service-ånd dele de gode oplevelser med mine langmodige læsere. Og på den anden side vil jeg have de gode bænke for mig selv.

Men nuvel, på den her tid af året, hvor trangen til at sidde på en bænk i længere tid nok er til at overse, vil jeg løfte sløret for, hvor mit bud på Åstiens bedste bænk står henne. Det kan jo være, I har glemt det, når der for alvor kommer forår i luften.

Vi skal ad Åstien cirka 400 meter øst for Ejbygade for at finde bænken. Den er soleksponeret nærmest hele dagen, og den står med ryggen til en lille højderyg, som giver læ for mange vindretninger.

Der er udsigt til en til tider kreaturafgræsset eng, til åen og til Søndergårds Haver, som i øvrigt har visse bygninger, der sprænger rammen for, hvordan kolonihavehuse normalt ser ud. Lysets spil med engens udtørrede græsser kan være magisk, og bare der er sol og en smule varme i luften er bænken et oplagt sted til i et længere tidsrum at stå af ræset, glemme alt om alverdens dårligdomme og gå i ét med omgivelserne.

Men I må altså helst ikke sige det til nogen og helst heller ikke sætte jer ved siden af, med mindre I er meget stille eller meget søde...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Kerteminde

Knud fra Revninge skal køre 248 kilometer for at blive vaccineret: - Heldigvis er min kone computernørd, ellers havde jeg aldrig fået en tid

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce