Annonce
Faaborg-Midtfyn

Klumme: Min far ønskede sig altid en stor næse til jul...

Annonce

For nylig bad jeg mine døtre om at skrive en ønskeliste til jul og blev straks bedt om at skrive en selv!

Den var værre, for hvad skal jeg ønske mig? Jeg har jo, hvad jeg skal bruge og er nået dertil i livet, hvor det bedste, jeg kan få, er en god jul med mine kære.

Da jeg var dreng, spurgte jeg hvert år min far, hvad han ønskede sig til jul og fik altid det samme svar: - en stor næse!

Det ønske undrede mig, for det havde han jo allerede!

Så jeg spurgte videre: - hvad ønsker du dig mere? Og fik igen et fast svar: - nogle søde børn!

Jamen, det havde han også allerede, endda fem styk! Min far havde vist også alt, hvad han kunne ønske sig og behøvede ikke mere.

Måske skulle jeg sætte mig og skrive en ønskeliste med det, jeg allermest ønsker mig, men som ikke er ting, der kan pakkes ind! En stor næse har jeg allerede og også nogle søde børn, så hvad skal der ellers stå? Jeg har altid ønsket mig at se en engel, sådan rigtigt! Og jeg ønsker mig, at kærligheden til mine nærmeste må være lykkelig og god også denne jul, og jeg ønsker mig et åbent sind, der kan tage freden og glæden fra juleevangeliet til sig, så jeg har noget at dele med andre.

Noget, jeg altid ønsker mig til jul, er, at julegudstjenesterne bliver gode og fulde af kærlighed, for det gør os alle så godt, hvad enten vi sidder der med sorg eller glæde i hjertet. Og så ønsker jeg mig en middagssøvn hver dag i søgnedagene mellem jul og nytår. Men mine døtre vil nok bede mig om også at finde på noget, der kan pakkes ind og ligge under træet, så jeg må til det! Måske nogle nye sokker og en pyjamas?

Når vi overhovedet giver hinanden gaver til jul, har det bl.a. noget at gøre med, at de vise mænd i bibelen gav Jesusbarnet gaver. Vi kan også lære noget af de gaver, som de gav: guld, røgelse og myrra. Guldet symboliserede hans kongeværdighed, røgelsen symboliserede det hellige nærvær i ham, og myrraen, at han en dag skulle gennemgå lidelse. Det var gaver, som udtrykte hvem han var.

Og det er stadig noget af det vigtigste, når vi giver gaver i dag, at vi med gaven får sagt: jeg ser, hvem du er!

En af de bedste gaver, jeg fik som dreng, var et tomt fuglebur og en seddel, hvor der stod skrevet med min mors skråskrift: to undulater, når dyrehandleren åbner tredje juledag!

Hold op, hvor jeg glædede mig til tredje juledag!

Da dagen kom, kørte vi til dyrehandleren og købte en gul og en blå undulat, Julle og Kalle, og jeg elskede dem. Jeg havde slet ikke ønsket mig fugle til jul, men mine forældre havde set, at det var lige præcis, hvad jeg ville blive allergladest for.

Mange menneskers største ønske er at blive set! Noget af det værste er ikke at blive set og fører til ensomhed. Det skal være mit fromme juleønske, at vi denne jul virkelig må se hinanden!

I en verden, hvor alt for mange går skævt af hinanden, er det en af de bedste gaver vi kan få og give.

Og skulle der ligge et par gode strømper under juletræet eller en ny pyjamas, bliver jeg også glad for det. Måske de lige præcis passer til mig!

Måske det ender med at bliver sokker eller en ny pyjamas, der kommer til at stå på Ole Buhl Nielsens ønskeliste i år. Men sognepræstens allerstørste juleønske handler om noget andet. Modelfoto

Ole Buhl Nielsen

Bopæl: Reventlowsvej 4, Korinth, 5600 Faaborg

Beskæftigelse: Sognepræst i Brahetrolleborg, Krarup og Ø. Hæsinge

Engageret i andet: Gærup Skolemuseum, Kirkens Korshær

Fritidsbeskæftigelser: Historie og lokalhistorie, en god bog, en god kunstudstilling, at sidde i Su:vit Arena og se GOGs håndboldherrer spille, vores ruhårede Fox Terrier-hvalp, og så ser jeg alt for meget fjernsyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce