Annonce
Fyn

Klumme: Og vi sænker sofaen, kom, og vi drejer ... drej ... DREJ

Tegning: Gert Ejton

For et stykke tid siden tog jeg en beslutning. En af dens slags beslutninger, der rykker ved hele ens livsgrundlag. Vi skal flytte.

Vi glæder os. Det bliver godt, men alligevel gør det mig trist. For når jeg siger farvel til min lejlighed, siger jeg også farvel til min far én gang til. Når jeg går ud ad døren for sidste gang, lukkes døren også til et kapitel i mit liv. Det kapitel, hvor man stadig har forældre, der kommer på besøg. Forældre, der lige kigger rundt og kommenterer på nullermændene i krogene og støvet på hylderne. Forældre, der insisterer på at afrime ens køleskab, når man er ude at rejse, og fylder det op med friske varer, fordi sådan er de bare.

Min mor lever stadig, men hun er bundet til en kørestol, så hun vil heller aldrig komme på kaffebesøg mere. Mine forældre kommer aldrig til at se min nye lejlighed.

Annonce

Jeg vil gerne indrømme, at første gang vi flyttede min sofa fra baggården, det gamle, tunge læderlæs, var jeg ikke særlig god.

Og da jeg havde sagt ja til den nye lejlighed, slog det mig pludselig: Hvordan flytter jeg uden min far?

Det granatchok blev hængende i et stykke tid, jeg var helt ude af stand til at gøre noget som helst, og det var først, da jeg sad over kaffe og croissant med en veninde, at jeg egentlig fik formuleret det højt: ”Det er, som om jeg går og venter på, at min far kommer og sætter det hele i gang - som han plejer.”

For guderne skal vide, at vi har flyttet mange gange, min far og jeg. Eller, det er jo mig, der har flyttet mange gange, og min far, der altid har ageret flyttemester og koordinator. Og ikke at min far på nogen som helst måde ligner karakteren Ross fra komedieserien ”Venner”, men der er én specifik scene, hvor de prøver at flytte en sofa op ad en trappe i en lejlighedsbygning, og Ross bliver ved med at råbe ”pivot, pi-vooot!” (på dansk bliver det til noget i retning af ”vi drejer, og vi dreeeeee-jer!”). Det er min far. ”Lone, så sænker vi, vi sænker, og drej ... drej ... drej.”

Jeg vil gerne indrømme, at første gang vi flyttede min sofa fra baggården, det gamle, tunge læderlæs, var jeg ikke særlig god. Der blev talt med seriøse udråbstegn. Men allerede anden gang var jeg meget bedre, for det handler jo om teknik, ikke sandt? Så hver gang, der skulle flyttes, tog min far og jeg sofaen, for vi havde teknikken, vi kommunikerede uden ord, og det var nærmest som en hel koreografi, når vi flyttede den både op og ned ad trapper.

Sådan bliver det ikke denne her gang, og da jeg sad der med min veninde og kiggede ned i kaffekoppens dyb og var gået helt i stå, sagde hun: ”Lone, ved du hvad, vi skal ikke noget på søndag. Skal vi ikke komme og hjælpe?”

Jo, det kunne være virkelig rart. Og en time senere havde min veninde - mor til babytvillinger og en fireårig krudtugle - lagt en detaljeret slagplan med tidspunkter og hele molevitten, og søndag kom der en lille flok, vi fik flyttet, og vi holdt endda tidsplanen.

Og for første gang nogensinde flyttede jeg ikke selv min sofa, det gjorde to stærke mænd i deres bedste alder, og hvis nu jeg var sådan en, der troede på Gud og et liv efter døden, er jeg sikker på, min far sad deroppe på en lille blød sky af træflis med sin elskede tommestok i hånden og fulgte med: ”Vi sænker, vi sææænker - og drej ... drej ... drej ...”

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

OUH-læge rørt til tårer over Årets Fynbo-nominering: Knokler fuldtid og fritid for at holde vores hjerter i gang

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Assens

Knud og Sophia rejste fra Grønland for at drive lokal campingplads: - Vi vil løfte den til det niveau, som den fortjener

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Derfor har så mange huse i Kongensgade flagstangsholdere i første sals højde

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Et hit? Godnat Malaga, godnat Dalum - nu satser B1909 på at ha' gjort et kup

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Kerteminde

Pias Pølsevogn fik smilet tilbage: Anmelderen fik en lang næse

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Odense

Landsbyånden var ikke nok: Borgerne gav tusindvis af kroner til den lokale købmand - hurtigt var pengene væk

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Fyn For abonnenter

Pistoler, patroner, slagvåben og stikvåben: Mindst 18 episoder på fem måneder med kriminelle grupperingers hærgen i Odense

Annonce