Annonce
Debat

Klumme: Handling følger ikke ord

Mai Mercado

I denne uge lancerede Dansk Industri og Dansk Erhverv et angreb på regeringen, som de mener siger én ting og gør noget andet. På Dansk Erhvervs årsmøde holder Mette Frederiksen en tale, hvor hun priser dansk erhvervsliv og fortæller, hvor vigtige virksomhederne er. Og da hun bliver interviewet af moderator og stilles spørgsmålet, om Socialdemokratiet taler for meget om, hvordan man bruger penge og for lidt om at skaffe dem, så svarer hun helt kortfattet ja.

Statsministeren (og dermed regeringen) er således helt enig i, at balancen er skæv. Men handling følger ikke ord. For siden har regeringen bestræbt sig på at øge de offentlige udgifter.

Midt i en krisetid er en ny overførselsindkomst blevet født, som betyder, at endnu flere kan forlade arbejdsmarkedet tidligere. Selve tanken med en tidligere pension til nedslidte er det dog ikke blevet til – for overførselsindkomsten ender ikke med at dække de nedslidte – men dækker blot dem, der har arbejdet tilstrækkeligt mange år på arbejdsmarkedet – således også dem, der har været på deltid eller arbejdet på kontor hele deres liv. Så der har været travlt i Finansministeriet de sidste par måneder for at få Arne-aftalen på plads.

AnnonceFolkestyret har på lange stræk været sat ud af kraft det seneste halve år siden den store nedlukning 11. marts, og det er nødvendigt, at folkestyret og de demokratiske processer igen vender tilbage.Endda så travlt, at regeringen ifølge Berlingske ikke har prioriteret forberedelsen af anden bølge af corona. En bølge, som forventes at blive hårdere og værre end første bølge. Og det bekymrer mange.

For det første bekymringen for alle, der har familiemedlemmer, der er særligt sårbare, og som vi gerne vil passe på og beskytte. Og dertil giver det også erhvervslivet store bekymringer, fordi mange kigger ind i et efterår med tomme ordrebøger. Her nytter det ikke at lave endnu en finanslov til efteråret, som igen byder på nye udgifter og afgifter til virksomhederne. I sådan en krisetid bør man faktisk gøre det modsatte: stimulere væksten.

Mange spørger mig og andre borgerlige politikere, hvorfor vi accepterer, at Mette Frederiksen laver de restriktioner, som for manges vedkommende ikke giver mening.

På Nature Energy Park (som andre også kender som OB’s hjemmebane i Bolbro) kan der være små 16.000 tilskuere. Men reglerne lige nu tilsiger, at der må være 500 fodboldfans til superligakampene. Det er en yderst hård restriktion.

Kl. 22-restriktionen er et andet eksempel. Det er en restriktion der går hårdt ud over restauranterne, som ikke kan nå 2 seatings på én aften, og dermed kun får et hold gæster i restauranten = tabt omsætning.

Men svaret på spørgsmålet er: ”Fordi Mette Frederiksen kan”.

Da vi på ét døgn i foråret behandlede det lovforslag om epidemiloven, så blev hele ansvaret placeret hos regeringen: For at den kunne handle. Fordi vi stod i en epidemi, som vi frygtede, og som kaldte på hurtig handling. Den magt gav et enigt Folketing til Regeringen. For en periode!

Nemlig kun indtil foråret. For så bortfalder epidemiloven, hvis den ikke genforhandles og et nyt lovforslag fremsættes og vedtages.

Jeg sidder som Gruppeformand selv med i de opstartsdrøftelser, der er om epidemiloven og kan afsløre så meget, at vores fokus er på Folketingets medinddragen. For folkestyret har på lange stræk været sat ud af kraft det seneste halve år siden den store nedlukning 11. marts, og det er nødvendigt, at folkestyret og de demokratiske processer igen vender tilbage.

På tinge

Syv folketingsmedlemmer, der alle er valgt på Fyn, skriver på skift klummen ”På tinge”. De syv er: Trine Bramsen (S), Lars Chr. Lilleholt (V), Rasmus Helveg Petersen (R), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Karsten Hønge (SF), Mai Mercado (K) og Victoria Velasquez (EL).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Assens

Carelink-direktør beklager, efter Karina stillede sig frem med kritik af teststed: - Jeg er dybt ked af det - vi skal ikke lyve

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce