Annonce
Assens

Klumme: Haarby har alt, vi har brug for

Amalie Hermansen er født og opvokset i Jordløse. Efter at have boet i Odense og Århus er nu flyttet tilbage til Haarby med sin kæreste. Foto: Kim Rune

Da jeg skulle studere, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville så langt væk fra min hjemby Jordløse, som det var muligt. Jeg var sikker på, at jeg aldrig skulle bo i eller i nærheden af byen igen - på trods af, at jeg har haft en meget ønskværdig opvækst der, var det simpelthen for småt.

Men efter nogle år i både Aarhus og Odense kom jeg på andre tanker, da min kæreste og jeg begyndte at tale om, hvor vi gerne ville stifte familie. Og min idé om aldrig at vende hjem igen blev gjort til skamme. Vi var helt enige om, at vi skulle tilbage. Vi skulle hjem til Haarby, min kærestes hjemby, min hjembys nabo - og der, hvor vores første ungdomskærlighed til hinanden begyndte.

Ifølge en analyse lavet af Momentum sidste år er vi en del af en tendens. Den viser, at hver syvende af de fraflyttede unge ender med at flytte tilbage til deres hjemkommune, når de er fyldt 33 år. Eksperterne peger på, at man begynder at tænke på sit hjem, hvis man har haft en god barndom, når man vil stifte familie, og det kan være en af grundene til, at man vælger at flytte hjem igen.

Og det er jeg enig i. Da vi fandt ud af, at vores første barn kommer til verden i slutningen af maj, var vi hurtige til at pakke flyttekasserne og finde et hus i Haarby. For her er alt, vi har brug for.

De kommende bedsteforældre er lige rundt om hjørnet, og flere af vores venner har fulgt samme tendens. Derfor har vi et stærkt netværk i området. Der er et børnehus med vuggestue og børnehave, hvor vi trygt kan overlade junior, når vi tager på arbejde - og en god skole, når vi når så langt. Der er en veletableret idrætsforening med gode faciliteter, hvor fodboldstøvlerne og håndboldskoene kan snøres for første gang, og en nyrenoveret svømmehal, hvor svømmetræningen kan starte.

Vi behøver ikke køre langt for at handle ind, for udvalget er større end de fleste andre byer på Haarbys størrelse. Men hvis vi har brug for det, er Odense kun en halv time væk.

Jeg kunne nævne mange flere gode grunde, for når alt kommer til alt, kan jeg ikke sætte en finger på, hvad vi skulle mangle her i Haarby. Derfor er det en helt perfekt hjemby for vores lille familie.

Og så er bagerens uforlignelige træstammer kun en sød bonus. Bare et tip.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce